1. Home
  2. Vesti
  3. Yamahina larva Cybertrucka i druge novine
Yamahina larva Cybertrucka i druge novine
1

Yamahina larva Cybertrucka i druge novine

117
1
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je to već učinio Nissan, evo i Yamahine najave nastupa na dolazećem Salonu automobila u Tokiju.  Povrh toga, ovo će biti prvi nastup marke ovog tipa, iako je i ranije Yamaha učestvovala na tradicionalno organizovanim sajmovima automobila u prestonici Japana.

Yamaha neće predstaviti kompletne četvorotočkaše, već za prikaz sprema sedam veoma različitih vozila u isto vreme, s tim da su sva ona postavljena na jednu električnu arhitekturu.

Jednoobrazna električna platforma nosi prosto ime – Yamaha Motor Platform Concept. Konstruisana je posebno za vozila koja razvijaju skromne brzine kretanja, i uključuje mogućnost nadgradnje široke lepeze karoserija i ostalih struktura.

Ovo je olakšano Hondinom fleksibilnom arhitekturom trakcionih baterija: možete odabrati veličinu, oblik i kapacitet za određena vozila. Nažalost, karakteristike ove platforme još nisu objavljene.

Svih sedam najavljenih koncepata se mogu podeliti u dve grupe. Prva se sastoji od jasnih i praktičnih mašina koje predstavljaju evoluciju postojećih proizvoda. Na primer, ovo su kolica za golf u vidu klasične konceptne Yamahe 310, dok Concept 580 predstavlja terensko vozilo. Dalje, Concept 451 se može zamisliti kao lično vozilo seljaka, farmera 21. veka. Kompaktni Concept 350 nastavlja s razvojem tematike golfa, ali ovog puta u formatu za jedno sedište.

294

Druga grupa koncepata predstavlja futuristička vozila koja je još uvek veoma teško zamisliti na drumovima. Najprovokativnije deluje larva Cybertrucka, i dolazi kao jednosed, kapsula mobilnosti. Nosiće naziv Yamaha Concept 160 i zamišljena je kao vozilo za urbanu eksploataciju. Vozilo vidite na naslovnoj ilustraciji.

Kamionet na tri točka Concept 294 (gornja slika) napravljen je u ciljanom neo-retro stilu. Dalje, Concept 682 je ATV sa izuzetno jednostavnom karoserijom i sa sistemom vešanja gde je hod oslanjanja izdašan.

682

Svi ovi koncepti jasno pokazuju koliko nova platforma može biti fleksibilna. Mogućnosti ove arhitekture će biti otkrivene od 12. do 14. januara, odnosno za vreme trajanja Salona automobila u Tokiju.

MotoRepublika

(117)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Interesantno – i uglavnom nekorisno! Modeli 310 i 350 imali bi realne sanse na trzistu.