1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Jeep Grand Wagoneer dobio „drvoprerađivačke“ verzije
Jeep Grand Wagoneer dobio „drvoprerađivačke“ verzije

Jeep Grand Wagoneer dobio „drvoprerađivačke“ verzije

710
5
Podelite sa prijateljima:

Ionako atraktivan SUV iz Amerike, Jeep Grand Wagoneer se pokazao izazovom za dalje prerade. Tako je prekookeanska grdosija inspirisala mnoge, pa i ljude iz tjunerskih studija Motiv i (radionice) Aria da se oprobaju na temu približavanja stila Granda Wagoneera svetlim američko-šumarskim tradicijama dobrog ukusa za automobilski dizajn.

Dakle, pomenuti studio je osmislio dekor velikog terenca u duhu stila koji je jedno vreme u prošlom veku bio izrazito popularan u Americi, a koji je podrazumevao ugradnju pravih ploča, a onda i farbi i nalepnica koje gledaoca navode na pomisao da je automobil obložen drvnom masom.

Kako bilo, premijera serijske verzije terenca, ali pravog terenca s karoserijom pričvršćenom za šasiju, je održana u proleće 2021. godine. Wagoneer i Grand Wagoneer su tada postale perjanice Jeepove modelne linije. Zamišljeni su da budu rivali premijum proizvodima General Motorsa i ostalih, a tu se u Americi najpre nameće Cadillac Escalade, mada ni Lincoln nije baš bez argumenata.

Kako i dolikuje vodećim modelima nekog brenda, tako je i ovaj Jeepov dvojac moguće dobiti uz mnoštvo fabričkih stavki opreme, a pride su dostupni i delovi iz odeljenja Jeep Performance Parts, pa i modifikacije koje vrši Mopar. Međutim, poznato je da su kupci vozila ove klase veoma razmažena bića, pa su u raznim studijima smatrali da mesto za dorade nije presušilo i ponudili su kandidatima za kupovinu mogućnost posedovanja primeraka s jedinstvenim preradama.

Nove de luxe verzije terenaca koji će biti lansirani u ograničenoj seriji će proći kroz ruke umetnika zaposlenih u radionici Aria sa sedištem u Kaliforniji. Za crtanje dekorativnih traka na karoseriji velikog auotmobila je zadužen Stjuart Lajman koji će posao obaviti svojeručno, trudeći se da verodostojno prenese šare koje krase presek stabla. Na taj način moderni automobil postaje analogni primeraka prekookeanskog klasika obloženog „lamperijom“.

Najavljene su dve verzije, i to Classic Woody Edition s belom školjkom, jedinstvenim šarama koje nudi orahovo drvo i točkovima s felnama Heritage. One nude prečnik od 22 inča. Tu je i modifikacija Grand Touring Edition sa srebrnom karoserijom, iscrtanom trakom od ebanovine i 22-colnim felnama koje potpisuje Vossen. Ali, na izričit zahtev klijenta se može izabrati i kolorit karakterističan za mahagonijevo ili hrastovo stablo, a dostupan je i dezen havajske koe. Sve to se kombinuje s belom, crnom, srebrnom ili sivom farbom karoserije.

Ostale izmene uključuju poveći spojler, moćniji kočni sistem, zatim sistem za odvod izduvnih gasova izrađen od nerđajućeg čelika i set dodataka koji obuhvata kožne putne torbe i korpu podesnu za izlete u prirodi.

Plaćanjem cene za prerađeni primerak, vlasnik dobija pravo na učešće u privatno organizovanim događajima od strane Motivea. Naravno, to važi samo za one koji izaberu verzije vozila zvane Performance Art Grand Wagoneer. Za kraj ćemo još reći da je planirano da iz radionice izađe ne više od petnaest primeraka ovakvih terenaca. Cena je da se naježiš. Ako serijska verzija košta 90 hiljada američkih dolara, onda doplata za ovako složeni komad iznosi nestvarnih 60 hiljada zelembaća.

AutoRepublika

(710)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

klasika je čudo, uvek se vrati u nekom obliku

u mnogim filmovima su bili karavani sa drvnim lajsnama, a tek kockasti volvoi….e to su bili karavani….

moron

Baš se lepo slaže hrastova „lamperija“ na bokovima vozila sa onim fluoroscentno žutim kočionim kleštima.
Vidi se da je sve te fine detalje „uklapao“ neko baš sa ukusom …
Klasična lepota.
Za sva vremena.
😊

Zoran Radulovic

Klesta su bas omasena, ali sotlao je dobro uklopljeno, ako nsita drugo, krenuli su da razmisljaju u pravom smeru jer danas svaki novi automobil lici jedan na drugi bez obzira na proizvodjaca.

Yankee

John Candy & Steve Martin bi bili ponosni. 😉

comment image

Bungi

„Daj mi jedan Grandvagoner i dva kvadrata orahovine“ kaže amerikanac pri ulasku u auto salon i niko se ne čudi.