1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Jedinstvena turbo verzija Lade Nive sa 300 „konja“
Jedinstvena turbo verzija Lade Nive sa 300 „konja“

Jedinstvena turbo verzija Lade Nive sa 300 „konja“

3.25K
6
Podelite sa prijateljima:

U Grčkoj se prodaje modifikovana Lada Niva, opremljena turbo motorom od 300 konjskih snaga i opremljena vešanjem dostojnim sportskog automobila.

Na tržištu od 1977. godine, Lada Niva nastavlja da inspiriše tjunere svih vrsta, od ekstremnih terenskih vozila do luksuznih restomoda, sa svime između. Primerak koji se trenutno nudi na prodaju u Grčkoj spada među najneverovatnije modifikacije. Postavljen u nivou tla, sportski je i nudi snagu od 300 „konja“.

Predmetna Lada Niva datira iz 2004. godine. Pre modifikacije je u potpunosti restaurirana. Prešla je samo 4.600 km od rekonstrukcije prema saopštenju objavljenom na sajtu Classic Trader. Ispod haube, skromni originalni četvorocilindraš 1.7 sa 83 KS je preuređen da bude 1.8, a zatim opremljen turbo punjačem i novim računarom.

Prihvata tri goriva i razvija (na točkovima) 175 KS na TNG-u, 210 KS na benzinu SP-95 i čak 300 KS sa trkačkim gorivom ili metanolom, prema onome što tvrdi prodavac. Zadržani su petostepeni manuelni menjač, pogon na sva četiri točka i blokada diferencijala.

Zamenjeno je vešanje i stabilizatori, smanjen je klirens automobila i ugrađene su originalne Porscheove kočnice, smeštene iza felni od 22 inča sa širokim niskim gumama.

 

Unutrašnjost ove veoma posebne Nive nije zaboravljena. Nova sedišta presvučena su crvenom kožom. Na centralnoj konzoli ugrađen je multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir, a veći deo zapremine prtljažnika zauzima impozantan sabvufer. Na kraju da dodamo i to da ima i LED svetla.

Ako ste zainteresovani, spremite sumu od 35.000 „evrića“.

AutoRepublika

(3248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Lepo je videti da je i bitumen stavio, ali, možda je pre fotografisanja mogao skloniti onaj veš sa štrika za sušenje 😊

BB

Pa uz terenski auto štrik, pranje i sušenje veš aidu kao nokat i prst 😜

Matija

🙂 Za ves na striku!

BB

Ček, ček… Ovo je originalni motor nasviran na 300 konja? 🤔

Ako to može da izdrži, svaka mu čast…

Matija

Moze. Ali ne dugo. 🙂

'79 DeVille

Objasni zasto tako mislis. Ali objasni upotrebom egzaktnih cinjenica.

Ovo je dobar clanak i to bas na ovu temu: http://keystoneturbollc.com/id78.html