1. Home
  2. Vesti
  3. Audi Q2 postaje električni model
Audi Q2 postaje električni model
0

Audi Q2 postaje električni model

134
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nešto više od godinu dana, novi menadžeri Audija potvrdili su eutanaziju modela Q2. Za ovaj model nema budućnosti, barem ne u sadašnjem obliku s termičkim motorom. Predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi 2016, bio je planiran za konkurenta Miniju Countryman.

Pre nekoliko nedelja proizvođač je potvrdio da razvija novi model koji će postati uvodni što se tiče elektrike, koji će u hijerarhiji biti ispod modela Q4 e-tron. Taj model će zauzeti prazninu koju ostavlja aktuelni Q2, koji je upravo dobio malo ažuriranje u Italiji. Plan je da se Q2 proizvodi još godinu i po dana.

Audi Q2 MY2023 se ozbiljno posvetio opremi pred odlazak u penziju, sa ponudom koja je podeljena na pet nivoa opreme, počevši od osnovnog Base, kojem se dodaje Business, Business Advance, S line edition i Identity Black, dok SQ2 ne spada u ovu petorku.

Za sada se nudi samo u Italiji, sa ovih pet nivoa opreme i ukupno osam pogonskih verzija (od 110 do 190 konjskih snaga). To je najmanje 35 verzija među kojima su one sa pogonom na prednje točkove, pogonom na sva četiri točka, sa šestostepenim ručnim menjačem  i sa automatskim sedmostepenim menjačem sa dvostrukom spojnicom „S tronic“.

AutoRepublika

(134)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments