1. Home
  2. Vesti
  3. Audi Q7, VW Touareg i Toyota Land Cruiser vs Land Rover Discovery (VIDEO)
Audi Q7, VW Touareg i Toyota Land Cruiser vs Land Rover Discovery (VIDEO)
4

Audi Q7, VW Touareg i Toyota Land Cruiser vs Land Rover Discovery (VIDEO)

1.59K
4
Podelite sa prijateljima:

Ko je iz ove bitke izašao kao pobednik?

Nekada nemoguć prizor, trke ubrzanja SUV teškaša su u današnje vreme postale uobičajene. Kao da se u međuvremenu zaboravilo na njihovu primarnu svrhu, a to je da savladavaju terene koje obični automobili ne mogu.

Ipak, CarWow je organizovao takmičenje koje više dolikuje modelima s povišenim klirensom. Naime, Audi Q7, VW Touareg, Toyota Land Cruiser i Land Rover Discovery su ušli u četvoroboj u povlačenju konopca.

Nemački puleni su u velikoj meri slični. Počivaju na istoj platformi i pogoni ih isti 3,0-litarski V6 turbodizel koji proizvodi 286 ks i 600 Nm. Razlika ipak postoji i ogleda se u 95 kilograma većoj masi Q7.

Međutim, da li nemački „snagatori“ imaju šanse protiv pedigriranog Land Rover Discoveryja, i da li uopšte bilo ko od njih može da stane na crtu Toyoti Land Cruiser? S druge strane, treba imati u vidu da je japanski rival opremljen slabijim četvorocilindarskim motorom, odnosno da je reč o verziji J150, poznatoj kao Prado na nekim tržištima, ne o moćnom V8 J200 .

AutoRepublika

Izvor: CarWow

(1586)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Čini mi se da ste već pisali o sličnoj temi, samo što je tog puta priredjivač stavio iste gume svim takmičarima.

Znači, iste gume svima pa se tek onda vidi ko je muško medju dečacima.

Cayenne.

https://autorepublika.com/2020/02/17/cetvoroboj-mocnih-terenaca-u-povlacenju-konopca-video/

Balkanboj

Ma dokon čovek pa čita svašta, ali realno britanci su skloni da hvale svoje konje više nego ostale. I uprkos odličnom crnom humoru jako loše podnose viceve na svoj račun.

Slavko

Dodao bih, da sem guma, a zarad fer borbe, treba nivelisati jos par faktora : motori da budu priblizne snage, sistem prenosa (mada su danas skoro svi automatski), podjednaka tezina samih vozila je takodje jedan bitan faktor, a na koji se lako moze uticati. I onda se moze reci da je takmicenje bilo fer.
A inace, steta za Land Rover, sto se uprkos prelepom dizajnu i terenskim sposobnostima, uvek nadju na zacelju listi pouzdanosti.