1. Home
  2. Vesti
  3. Genesis želi da napadne tržište malih luksuznih električnih automobila
Genesis želi da napadne tržište malih luksuznih električnih automobila
1

Genesis želi da napadne tržište malih luksuznih električnih automobila

120
1
Podelite sa prijateljima:

Premijum divizija kompanije Hyundai Motor Group već ima nekoliko električnih automobila u svom asortimanu. Međutim, na dnevnom redu je lansiranje važne liste potpuno novih modela. A neki od njih su usmereni na segmente u kojima je koncentrisana najveća prodaja.

Genesis ima za cilj da u narednim godinama unese revoluciju na tržište malih luksuznih električnih automobila. Na nišanu su brend Mini i električni Fiat 500.

Genesis upozorava da je u Evropi sve veća potražnja za malim električnim automobilima. Mark Čoi, šef odeljenja za planiranje proizvoda za Genesis, istakao je glavni ključ zahteva za proizvodima koje dobijaju: „Želimo da proširimo naše modele. Jedan od ključnih zahteva koje dobijamo, posebno iz Evrope, je za model manjeg segmenta kao što je Genesis Mint Concept.“

Mint je konceptni model koji je debitovao na sajmu automobila u Njujorku 2019. godine. Trenutne informacije, dodate najnovijim izjavama visokih zvaničnika Genesisa, pokazuju da će to biti referenca i inspiracija za razvoj novih malih električnih modela.

„Trenutno pokušavamo da finalizujemo ceo asortiman. Sa rastom naše fabrike i kapacitetom i troškovima proizvodnje ovih električnih vozila; finansijski aspekt je ključno pitanje. Da li je sada pravo vreme ili ćemo sačekati da cena materijala bude nešto uravnoteženija? Tražimo manji model za evropsko tržište. Ali vreme tek treba da se odredi“, upozorio je Čoi.

Važno je zapamtiti da je koncept Mint zamišljen sa ciljem da zadovolji potrebe urbane mobilnosti. Dizajn su izveli studiji Genesisa u Evropi, SAD i Južnoj Koreji. Svi su zajedno radili na stvaranju „luksuznog automobila za grad koji je veoma upravljiv i uzbudljiv za vožnju.“

Iako nije bilo mnogo konkretnih detalja o električnom pogonskom sistemu Minta, sam brend je tokom prezentacije potvrdio da ima približan domet od 320 kilometara i kapacitet brzog punjenja od 350 kW. Njegov pogonski sklop će, ukoliko dođe na tržište, predvidljivo biti revidiran kako bi se prilagodio tehnološkim poboljšanjima koja su se dogodila i, pre svega, novim električnim modelima koje konkurencija razvija.

Genesis je zvanično prisutan u malom broju evropskih zemalja. U ponudi proizvoda za Stari kontinent dostupna su samo dva električna automobila: Genesis GV60 i Genesis G80.

Genesis u Evropi završio je 2022. godinu sa ukupno 2.822 prodate jedinice, 563% više nego godinu pre. Električni automobili su predstavljali 52% ukupnih prodaja. GV60 je bio najpopularniji model brenda, koji je činio skoro 44% ostvarene prodaje. Tačnije 1.222 jedinice.

AutoRepublika

(120)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Genesis Govori o novom malom automobilu a na slikama je dizajn studija Mint iz aprila 2019 godine. Nadajmo se da ce Mint ovakav kakav je uci u seriju jer predstavlja pravo osvezenje u nepreglednoj masi glomaznih SUV modela! Ovo je sportski auto ali nije agresivan vec budi pozitivna osecanja. Mogao bi da se uporedi sa sadasnjom Mazdom MX5. Mint je koncipiran kao komforan dvosed, njegov relativno dug krov omogucio bi cak 2+2 koncept. Dva dodatna sedista dobro bi dosla za jutarnji transport dece u obdaniste ili skolu. Kada se ne koriste zadnja sedista dobija se veliki prtljaznik, cak dovoljno veliki… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane Matija