1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Spring postigla još jedan rekord
Dacia Spring postigla još jedan rekord
2

Dacia Spring postigla još jedan rekord

1.79K
2
Podelite sa prijateljima:

Modeli segmenta A sve teže ostaju na tržištu. Brendovi odustaju od najmanjih modela zbog skupih sirovina i zbog budućeg standarda Euro 7, čije je stupanje na snagu dovedeno u pitanje.

Industrija je takođe više nego uznemirena važnim frontom koji EU održava sa velikim brojem zemalja koje se ne slažu sa zabranom motora SUS, dok urbani modeli postaju za to vreme postaju raritet. Pogotovo ako su električni, ali Renaultova strategija se isplatila. Marka sa znakom dijamanta, preko rumunskog brenda koji više nije tako jeftin, učinili su Daciju Spring referentnim modelom na tržištu.

Ako je pre godinu i po mali električni „autić“ osvojio Evropu, etablirajući se kao jedan od najprodavanijih električnih modela, sada je kompanija objavila pravi rekord: više od 100.000 jedinica prodatih na kontinentu za samo dve godine. Konkretno, brend akumulira 108.000 prodatih jedinica, sa povećanjem od 75 procenata u odnosu na 2021. godinu. Među fizičkim licima je još popularniji, tako da 3 od 4 kupca se odlučuju za Spring, što ga danas čini trećim najprodavanijim električnim vozilom među fizičkim licima u Evropi.

Dacia Spring se ne nudi samo fizičkim licima, već je dostupna i kao komercijalna varijanta, bez zadnjih sedišta i sa tovarnim prostorom koji dostiže zapreminu od 1.000 litara i nosivosti od 350 kilograma. Prema rečima proizvođača, komercijalna varijanta nudi iste karakteristike kao i model namenjen pojedincima, sa maksimalnim dometom u kombinovanom ciklusu od 230 kilometara, koji dostiže 305 kilometara ako je upotreba isključivo gradska.

Dacijin mali urbani sa „nultom“ emisijom se nudi sa električnim motorom od 45 KS i košta  nesšto više od 21.000 evra, s tim što postoji snažnija opcija Spring Extreme koja nudi 65 KS. Firma je izvršila detaljnu analizu klijenata modela, otkrivajući da 68 odsto klijenata dnevno putuje manje od 30 kilometara i da napunjena baterija traje do nedelju dana, iako je često pune kako bi izbegli degradaciju ili ostanak bez „goriva“.

AutoRepublika

(1793)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Peki

Od naved cene treba odbiti subvencije koje mnoge drzave daju za elektricna vozila, tako da je na kraju znatno jeftinija. Uskoro na test voznji osvezena i snaznija verzija od 65 ks…

moron

Znači, to je GTI verzija … 😊