1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Špijunske fotografije Mercedesa EQG-a
Špijunske fotografije Mercedesa EQG-a
1

Špijunske fotografije Mercedesa EQG-a

612
1
Podelite sa prijateljima:

Prvi serijski prototipovi novog Mercedesa EQG udarili su na zaleđene puteve severne Švedske početkom 2023. godine i od tada se testiraju u ovom hladnom evropskom regionu. Trokraka zvezda nema drugog izbora, budući da je lansiranje na tržište zakazano za prvu polovinu 2024. godine, tako da su ovi ekstremni hladni testovi neophodni u njegovom razvoju.

Najbitniji SUV nemačkog brenda ponovo je viđen sa svojom specijalnom kamuflažom kako stoji i klizi po snegu na nekim zanimljivim špijunskim fotografijama koje su omogućile da se vide neki novi detalji, uprkos činjenici da je brend posebno vodio računa da se ovi ne vide. Istina je da se neće razlikovati mnogo od G-klase pošto njeni karakteristični okrugli farovi ostaju netaknuti.

Rešetka hladnjaka, koja će biti zamenjena zatvorenim panelom još uvek nije na automobilu. Specijalisti za kamuflažu pokušali su da sakriju ovaj element poklopcem, ali se jasno vidi hladnjak odmah iza. Ono što je nov detalj su neke nove otvorene škrge u lukovima točkova, poput kutije koja visi sa vrata prtljažnika koja nema regularni oblik za rezervni točak.

Četvrtasti izgled je jasan dokaz da je u pitanju odeljak za odlaganje kablova za punjenje baterije, čiji se port nalazi u poklopcu na zadnjem krilu. Špijunske fotografije takođe omogućavaju da se vidi poseban detalj: kutija za bateriju koja viri ispod dva bočna vrata. Konstrukcija je čelična, ali se na spoljnoj ljusci vidi i svetlija površina koja je u stvari zaštita proizvedena od kevlara za sprečavanje oštećenja pri vožnji van asfalta.

Pojava novih električnih terenaca neće sprečiti Mercedes da zadrži vodeći status u ovoj kategoriji. Firma se odlučila za konfiguraciju od četiri elektromotora, tako da će performanse biti ekvivalentne bar modelu AMG G 63, tako da je zagarantovano nekih 585 konjskih snaga. Svakim motorom se može upravljati nezavisno, primajući odgovarajuću snagu u svakom trenutku od baterije sa neto kapacitetom od 107 kWh, sa silikonskom anodom kao u konceptu Vision EQXX, koja nudi visoku gustinu punjenja i maksimalnu autonomiju blizu 500 kilometara.

Na naslovnoj fotografiji je EQG iz nekog od naših ranijih tekstova, dok špijunske fotografije o kojima danas pišemo možete videti kod naših španskih kolega.

AutoRepublika

(612)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Mercedes G ostaje likom G, bez obzira koja je tehnika u njemu. I to je dobro!