1. Home
  2. Prezentacije
  3. Kia predstavila Concept EV5
Kia predstavila Concept EV5
2

Kia predstavila Concept EV5

141
2
Podelite sa prijateljima:

Rivalstvo u trci električnih automobila tek je počelo, ali postaje žešće nego ikada. Pre nekoliko dana, korejska Kia je predstavilia najveći električni model EV9.

Sada je Kia predstavila Concept EV5. Njegov dizajn je veoma blizak dizajnu modela za serijsku proizvodnju, pošto je brend potvrdio da će biti plasiran u Kini krajem godine, ostavljajući otvorena vrata za njegovo lansiranje na druga svetska tržišta u budućnosti, iako su ove informacije rezervisane za kasnije. Ono što se ogleda u dizajnu ovog drugog SUV-a jeste da je dizajn veoma sličan onome kod starijeg brata, sa preovlađujućim ravnim, vertikalnim i horizontalnim linijama, zasnovanim na stilu „Opposites United“.

Prednji deo se ističe vertikalnijim profilom, ravnim prednjim delom sa nekim novim i fino integrisanim svetlosnim grupama „Zvezdane mape“ koje se izdašno prostiru do prednjih krila i od kojih počinju neke vertikalne dekorativne aplikacije. Oznaka brenda se pojavljuje na ivici mišićavije haube sa zaobljenim ivicama koje se oslanjaju na prednju gredu i sa branikom koji ima aktivnu ploču u širokoj rešetki.

Izbočeni i obeleženi lukovi točkova sadrže neke impozantne 21-inčne aerodinamične aluminijumske felne, posebno ističući nabore na panelima vrata, u kojima nema kvaka. Ni prednji ni zadnji, minimalistički dizajn do maksimuma i u kojem su Kije kopirale dizajn plutajućeg krova EV9, sa kosim vetrobranom i novim rasporedom zadnjeg stuba koji služi kao spoj. Zadnji deo je u stilu bumeranga.

Firma nije dala detalje mere ili tehničke specifikacije bilo koje vrste, ali je omogućila da se vidi praktičan i modularan enterijer. Komandna tabla je zaista lebdeća, jer je okačena sa pregrade i ima samo tanak digitalni ekran i posebnu površinu sa kontrolama na dodir, bez oslonca sa tunelom za prenos. Sedišta, i prednja i zadnja, rotiraju da se otvore ka spolja zahvaljujući zadnjim vratima koja se otvaraju obrnuto od prednjih. Veoma futuristički detalj, kojim Kia Concept EV5 može iznenaditi tržište u ne tako dalekom vremenskom horizontu.

AutoRepublika

(141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

EV5 asocira na EV9 ali nije tako elegantan i lep. U zelji da ga ucine originalnim, dizajnerima je „uspelo“ da naprave samo losu kopiju EV9. Steta!

s mile

Nije elegantan, ali mi se više sviđa od novih BMWa sa onom rešetkom većom od radijatora