1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Aplikacija Waze počinje da upućuje korisnike i na stanice za punjenje
Aplikacija Waze počinje da upućuje korisnike i na stanice za punjenje

Aplikacija Waze počinje da upućuje korisnike i na stanice za punjenje

90
0
Podelite sa prijateljima:

Aplikacija Waze, koja ima čak 20 miliona korisnika u Francuskoj, biće obogaćena novom funkcijom. Nakon prijavljivanja kontrolnih zona, saobraćajnih gužvi, nesreća ili čak benzinskih stanica, stanice za punjenje električnih vozila su sledeće u redu za mapiranje.

To je funkcija koju od 2021. nudi Google, matična kompanija Waze-a, u određenim zemljama. U leto 2022. Waze i Norauto su udružili snage kako bi omogućili „Wazerima“ da pronađu 13.000 terminala na putevima Francuske.

Usluga je već dostupna u nekim evropskim zemljama (Italija, Luksemburg, Irska, Švedska, itd.) i širom sveta (Izrael, Brazil, Čile, Meksiko, Novi Zeland, itd.). Aplikacija će početi da funkcioniše u Francuskoj između „sredine aprila i kraja aprila 2023.“, precizirao je Waze kolegama iz L’argusa.

Razlog? Broj terminala na teritoriji Gala je veći nego u nekim evropskim zemljama. U Evropi, 70% stanica za punjenje je koncentrisano u samo tri zemlje: Holandiji, Francuskoj i Nemačkoj.

Korisnici neće moći da prijave različite terminale. Samo uređivači mapa će to moći da urade. Waze može da naznači različite tipove utikača i adaptera koji će biti kompatibilni sa električnim vozilom. Ovi parametri se mogu izvesti direktno u aplikaciji. Waze će tako moći da pokaže najrelevantnije rezultate u zavisnosti od tipa izabranog soketa: Tesla, CCS1, CHAdeMO…

AutoRepublika

(90)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments