1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Amazon prodire dublje u automobilsku industriju
Amazon prodire dublje u automobilsku industriju
0

Amazon prodire dublje u automobilsku industriju

154
0
Podelite sa prijateljima:

Amazon planira da nastavi svoj prodor u automobilsku industriju  s Alexa glasovnim asistentom.

Tehnološki gigant očekuje rast ponude bazirane na Alexi u mesecima i godinama koje dolaze, uključujući značajnu ekspanziju ugrađenih softverskih sistema u vozila.

Uvođenje popularnog sistema glasovne asistencije u automobile je deo rastućeg poslovnog portfolija Amazona u okviru automobilskog sektora, što uključuje i portal za istraživanje potrošača i značajnu investiciju u „startap“ Rivian.

Tokom 2016., proizvođači automobila su započeli partnerstvo s Amazonom. Tada se radilo o rudimentarnim zadacima kao što su provera nivoa goriva ili startovanje vozila daljinskim putem. To se proširilo na Alexu, osposobljenom kroz audio sistem vozila putem aplikacije, kao i putem automobilskih asesoara s ugrađenim Alexa sistemom.

Audi i BMW grupa, uključujući i Mini, prvi su koji su instalirali Alexu u softverske sisteme svojih vozila.

Luksuzne marke

Za Amazon, startovanje s luksuznim markama je bilo važno iz razloga njihovog posvećivanja digitalnoj povezanosti, uključujući i mogućnost ažuriranja softvera daljinskim putem.

Audi planira da uvodi postepeno Alexu u svoju gamu, izjavila je portparolka kompanije, Amelija Fajn-Morison. Marka iz Ingolštata je lansirala Alexu u novom e-tron električnom krosoveru prošle godine. Sledeći na redu je redizajnirani Q3.

BMW-ovo partnerstvo s Amazonom u vezi s Alexom se tiče obezbeđivanja neprekidne veze između kućnih uređaja i onih u vozlu.

Uređaji koji funkcionišu putem glasovne kontrole se prihvataju brže nego što su to mnogi analitičari očekivali, od vremena kada je Alexa lansiran 2014. godine.

U domaćinstvima, Alexa uređaji omogućavaju vlasnicima da koriste glasovne komande da bi puštali muziku i dobijali informacije od vremenske prognoze do lokacija i radnog vremena prodavnica. Takođe, oni mogu da kontrolišu ostale pametne kućne uređaje.

Velika ušteda vremena

U vozilima, Alexa vozačima pruža pristup tehnologiji daljinskim putem. S višim stepenom integracije, vozači mogu da kontrolišu sve što bi moglo da se kontroliše tradicionalnim glasovnim sistemom komandovanja, uključujući upućivanje poziva mobilnim telefonom,  traženje radio stanice i kontrolisanje pametnih uređaja u domaćinstvu.

Alexa predstavlja jedan od nekoliko načina na koje Amazon ulazi  u automobilsku industriju ili partnerstva s proizvođačima automobila. U februaru, kompanija je krenula s investicijom od oko 700 miliona dolara u Rivian. Takođe je lansiran Amazon Auto 2016., portal za analizu javnog potrošačkog mnjenja, a Amazon internet servis se proširio, uključujući Cox Automotive, čija se infrastruktura izmestila na operacije zasnovane na „oblaku“.

AutoRepublika

(154)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments