1. Home
  2. Vesti
  3. Deflorisan Volvoov minivan pre prve bračne noći
Deflorisan Volvoov minivan pre prve bračne noći
4

Deflorisan Volvoov minivan pre prve bračne noći

498
4
Podelite sa prijateljima:

Stil prvog mininivana švedske marke koja je sreću našla tek pod upravom kineskog holdinga Geely, a koja se zove Volvo postao je javan i više nije tajnovit. Tome se možemo zahvaliti regulativi koja važi na tlu Narodne Republike Kine, a koja iziskuje da nova vozila za potrebe homologacije, kao fotografije i osnovni tehnički parametri, budu objavljena u javnom registru podataka tamošnjeg Ministarstva privrede i trgovine. Inače, prezentacija ovog vozila je zakazana za 12. novembar.

Jednozapreminski novajlija nosiće naziv EM90, i na tržištu će nastupiti kao praktično redizajnirani elektromobil iz iste grupacije, a kome je dodeljeno ime Zeekr 009. Razmak među osovinama, kao i širina azijskih pulena će biti isti, s tim da je dužina četvorotočkaša sa skandinavskim korenima par milimetara skromnija, ali je zato visina za 11 mm izdašnija. Razlika u vizuelnom utisku koji ostavljaju ta dva MPV-a je dodatno naglašena izmenjenom rasvetom i dodatnim karoserijskim elementima.

Sličnosti u mehaničkom smislu između dva brata blizanca, odnosno između Volvoa EM90-a i Zeekra 009-a nisu iznenađenje ni za koga. Volvo će biti praktično skoro pa identična kopija Azijata, ne samo po pitanju karoserije i šasije, nego će i sva vrata i zastakljenje biti identični. Ipak, njuška modela EM90 je stilizovana tako da bude u harmoniji s korporativnim stilom brenda, što podrazumeva originalni odbojnik i farove.

Nema novih informacija ni na temu pogonskih sklopova koji će se naći u ponudi za novitet. Ono što se zna je da će Volvo u početku ponuditi kombi kao šestosed pogonjen duetom električnih agregata najviše moći u ravni s 544 konjskih snaga. Ne znamo ni o trakcionoj bateiji, ali je za očekivati CATL-ovo pakovanje kapaciteta od 116 do 140 kilovat-sati i domet od najviše 820 kilometara (CLTC). Sve to ipak mora biti i zvanično potvrđeno, što će reći da se radi o preliminarnim informacijama.

Glavno tržište za Volvo EM90 će biti Narodna Republika Kina, gde će minivan i biti sklapan. Cena će biti ugrubo rečeno negde oko 69 hiljada američkih dolara, a izvozna perspektiva je kao današnje nebo nad Balkanom. Mutno!

AutoRepublika

(498)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovakav Volvo u EU ne bi imao sta da trazi! Em je miniven, em je za ukus Evropljana dizajnerski unikum! Stilski je potpuno prilagodjen kineskom trzistu, verovatno zahvaljujuci diktatu Geelya.

Yrraf

Toyota ubija sa ovakvim kutijama čim izađeš iz Evrope već decenijama. Teraju ih taksisti po svim turističkim zemljama.

S mile

ovolika mrcina i 820 km….xa…xa…xa

Na nekoj duuugooooj nizbrdici…mozda

Matija

Pa ako ima dve tone baterija…. 🙂