1. Home
  2. Life
  3. Lifestyle
  4. Morgan Plus 4 Spiaggina je unikatni roudster za bogatog klijenta
Morgan Plus 4 Spiaggina je unikatni roudster za bogatog klijenta

Morgan Plus 4 Spiaggina je unikatni roudster za bogatog klijenta

234
5
Podelite sa prijateljima:

Morganovi modeli su veoma cenjeni u više nego odabranoj grupi kupaca, koji vole klasiku sa stilom od pre pola veka, potpuno ručno izrađene modele koji ne podležu najnaprednijoj tehnologiji.

Danas je ponuda ovog malog proizvođača sa sedištem u Velikoj Britaniji ograničena na tri modela, Plus 4, Plus 6 i Super. Poslednji je najekskluzivniji, jer je jedini roudster na tržištu sa tri točka, dva prednja i jednim zadnjim, sposoban da ponudi zaista jedinstven osećaj vožnje. Ali u Morganu takođe brinu i o ispunjenju snova veoma zahtevnih klijenata, kao što je kolekcionar koji je čeznuo za jedinstvenom kreacijom iz kataloga.

U pitanju je unikatni model – Morgan Plus 4 Spiaggina. Polazna tačka je Morgan Plus 4 sa šasijom od čelične cevi uz veoma izdašno produženje karoserije – skoro da je postao porodični model. Mišićavi lukovi prednjih točkova ostaju netaknuti, kao i njegovi karakteristični okrugli farovi, duga prednja hauba, njegova rešetka od tankih hromiranih šipki i čvrsta zadnja krila.

Međutim, mnogo se menja sa strane i pozadi. Prvo, zato što nema vrata, a krov je aluminijumski panel koji se proteže do zadnjeg dela poduprt pozadi sa dva sigurnosna stuba napravljenih od drveta. Prednja sedišta su jedina koja imaju stabilizatore iza integrisanih naslona za glavu. Krov je projektovan tako da se naginje vertikalno od centralnog dela, u najčistijem stilu „galebovih krila“.

Deo iza sedišta obložen je tikovinom sa jasnom nautičkom inspiracijom. Ekskluzivan dizajn kao i satovi integrisani u kontrolnu tablu sa svojim hromiranim prstenovima. Dodatak u nazivu modela odnosi se na način na koji je koža pletena od starih pletenih sedišta.

Ovo je primer šta Morgan može da uradi. Cena ostaje nepoznata, a automobile je isporučen pre nekoliko meseci. Sve dok to možete priuštiti, Morgan će biti spreman za svaki izazov koji mu date.

AutoRepublika

(234)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Uz dužno poštovanje prama tradiciji, mislim da drvo u nosećoj konstrukciji automobila nema šta da traži.Sigurnosni rolbar iznad glava putnika mora da izdrži prevrtanje i težinu čitavog automobila.Hrom-molidben, titanijum ili kevlar su materijali koji mogu da uzdrže zadato naprezanje.Spolja oni mogu biti obloženi tankim slojem dekorativnog drveta ali drvo nemu tu potrebnu čvrstinu, vremenom truli i propada od vlage.Ovaj Morgan Plus 4 ima i bočne panele karoserije od drveta jasena.???Koliko samo puta vlasnici Moris Minor Travelara promijene zadnji drveni ram u toku životnog vijeka automobila.?

Matija

Spiaggina Garage je italijanska firma specijalizovana za ovakve maloserijske eksperimente. Vozila u njihovoj obradi su djavolski skupa! Ovde je FIAT 500 u njihovoj obradi:
https://i.postimg.cc/7hF0fRqF/spiaggina-by-garage-italia.webp
Sto se tice Morgana za plazu – svaki komentar je suvisan, sportski auto sa suncobranom! 🙂

s mile

Kakvo je tvoje mišljenje o – – Donkervoort model F22

meni je fantastičan dizajn

Matija

Morao sam da ga potrazim u internetu. 🙂 Ovo uopste nije moj tip automobila jer sluzi samo za vozikanje i jurcanje po trkackoj stazi, za normalan zivot nije. Porse Kareru ces ovde videti na parkingu Lidla i Aldija, znaci da je upotrebljiv. Dizajn Donkervoorta odgovara njegovoj svrsi – sve je podredjeno njegovoj funkciji, tj. voznji. Resenja su veoma mastovita: veoma dugacka prednja hauba, kabina koja se dize u vis da bi se oslobodio ulaz. Forma je agresivna od prve do poslednje crte, mogao bi u Holivud da dobije ulogu u nekom SciFi-filmu. Atraktivan i ekstreman auto do maksimuma! Nemam nista… Pročitaj više »

s mile

da ga kupim, xa…xa….xa,

pričamo o dizajnu, ne o upotrebljivosti, interesovalo me tvoje mišljenje o dizajnu….

meni se baš sviđa