1. Home
  2. Prezentacije
  3. Poveliki SUV Roewe Marvel R s 300 električnih grla i cenom od 33 hiljada evra
Poveliki SUV Roewe Marvel R s 300 električnih grla i cenom od 33 hiljada evra
4

Poveliki SUV Roewe Marvel R s 300 električnih grla i cenom od 33 hiljada evra

358
4
Podelite sa prijateljima:

Kineski gigant SAIC je prethodnog proleća uspostavio takozvanu podmarku“R“ koja će biti u imeniku brenda Roewe, i koja će služiti za označavanje električnih modela koji budu lansirani na tržište. Iako će to i dalje formalno ostati vozila marke Roewe, ona sa sufiksom R će nositi sopstveni logo i krasiće ih različit dizajnerski koncept. U nekoj kasnijoj fazi, planirano je i uspostavljanje zasebne dilerske mreže.

Prvi automobil nove podmarke je bio sedan Roewe ER6 koji je ništa drugo do električna verzija modela i6. Sada je pred proizvodne trake dospeo i krosover Roewe Marvel R, koji je zapažen još tokom prošle godine.

U stvari, ovde je reč o modifikovanom i pojednostavljenom modelu Marvel-X iz 2018. godine. Krosover dug 4,7 metara je dobio novi dizajn su užim svetlosnim grupama u LED tehnologiji. Novi su i točkovi prečnika 19 cola.

Glavne svetlosne grupe na prednjem kraju SUV-a su locirane na dnu branika, a umesto lažne maske hladnjaka, sada je tu prazan, da ne kažemo blanko panel. Ali, najvažnija izmena u odnosu na model od pre tri godine se tiče električnog inženjeringa, što je pravo osveženje čuti, s obzirom na činjenicu da proizvođači danas uglavnom nove modele dobijaju tako što izmene grafiku farova ili stop svetala, uz eventualno blago preoblikovan branik.

Roewe se odrekao čudne konstrukcije koja je predviđala dva motora u nizu na zadnjoj osovini. Osnovna verzija nudi pogon na zadnjoj osovini gde se sada nalazi jedan motor koji razvija identičnih 186 konjskih snaga uz 410 Nm obrtnog momenta, baš kao i prethodni model. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 7,9 sekundi.

Prednji elektromotor na verziji koja nudi da pogon bude na sva četiri kraja karoserije je isti kao i ranije, što će reći da razvija 116 konjskih snaga i 255 Nm obrtnog momenta. Najveća kumulativna snaga oba motora iznosi 302 „konja“ i  665 Nm. Isotvremeno, druga zadnja menjačka kutija je učinila da novi krosover bude sporiji od prethodnog. Do „stotke“ Marvel R ubrzava za 4,8 sekundi, spram okruglo 4 sekundi, koliko je trebalo pomenutom modelu Marvel-X.

Svi krosoveri u paleti ovog modela koriste identičnu trakcionu bateriju kapaciteta 69,9 kWh, pa je deklarisan domet s jednim punjenjem pakovanja na nivou od 505 kilometara, doduše po praistorijskom NEDC protokolu. Verzija s duetom motora i pogonom na obe osovine nudi 460 kilometara autonomije, po istim pravilima merenja.

Za enterijer se može reći da se jedva nešto kao izmenio, pa je čak i veliki ekran osetljiv na dodir koji pada na isti način kao onaj u spektakularnoj S Klasi iz Mercedesa, ostao isti. To znači da je ostao dijagonale od 19,4 inča. Zato je dobio ozbiljno unapređen medijalni sistem. Umesto platforme AliOS, sada koristi unapređenu verziju Zebra Zhixing Venus R s drugačijom grafikom, opcijom 5G konektivnosti, glasovnim upravljanjem i bežičnim osvežavanjem kompjuterskih programa.

Krosoveri Roewe Marvel R se već nalaze u izložbeno-prodajnim salonima kineske države uz uvodnu cenu od 34 hiljade američkih dolara. Verzije s pogonom na obe osovine će debitovati pred kupcima nešto malo kasnije, a i cena za njih će počinjati od, i dalje spektakularno niskih (za ono što se Evropljanima nudi) 40 hiljada dolara.

Električni krosover, 4,7 metara dužine, sa 300+ „konja“ i manje od 5 sekundi do „stotke“? Za manje od 35 hiljada evra! Bravo za SAIC.

AutoRepublika

(358)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Došlo vreme da je Kinez bolji od Evropljana i kada je dizajn pitanju.
Imaju baterije, imaju pogon, imaju dizajn, verujem ni kvalitet da ne manjka, tu je cena, softver…
Nama poznate kompanije će morati da naprave brz i ozbiljan zaokret ako misle uopšte da prežive.

BojanNeki

Kada poredim objave fosilno-hibridnog DS4 i ovog „strujaša kineza“ kao da mi je neko dao da poredim čekić iz kamenog doba i pneumatski.
Pritom je čekić iz kamenog doba duplo skuplji od pneumatskog, sa sve kompresorom.

Bungi

Najveća zemlja svijeta došla je na taj nivo tehnološkog razvoja da sama pravi, svoje, nuklearne reaktore poslednje generacije.Logično je da pravi i automobile iste ako ne i bolje od ostatka svijeta.Zakon velikih brojeva-ekonimije obima je na strani Kine.Malo koja zemlja joj u tome može parirati jedino možda Indija u budućnosti.

BB

Dizajn mi izgleda poznato a opet originalno, super su ga odradili. Sve su jači, a Evropa spava na lovorikama…