1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Alpine A110 dobija verziju targa
Alpine A110 dobija verziju targa
3

Alpine A110 dobija verziju targa

200
3
Podelite sa prijateljima:

Danas zainteresovani za Alpine A110 imaju osnovnu verziju, A110 GT, A110 S i radikalniji A110 R. Uprkos proširenju ponude, interne studije su pokazale da su mnogi kupci spremni da kupe ovaj sportski automobil kada bi postojala „posebnija“ opcija.

Francuski brend zna da je ono što traže roudster, ali automobil nije od početka zamišljen da bude bez krova. Međutim, izvori ističu da su pronašli srednje rešenje – Alpine A110 Targa.

Firma će pokušati da osvoji par procenata zainteresovanih kupaca za sportski dvosed, koji se na prvi pogled neće estetski razlikovati od kupea, jer će biti potrebno posebno pogledati krov da bi se shvatilo da je krovna ploča iznad glave vozača i suvozača odvojiva od karoserije. Bez platna, francuski brend je osmislio sistem za očuvanje metalnog krova i da se ove dve sekcije lako i brzo sklapaju i rastavljaju.

Inteligentno rešenje će omogućiti nastavak uživanja u kupeu u hladnijim sezonama godine, ali sa atraktivnijim i upečatljivijim imidžom po lepom vremenu. Ova opcija može imati bitnu ulogu sada kada je Audi TT u završnoj fazi života na tržištu i imajući u vidu da TT Roadster više nije u prodaji, pa se ova varijanta A110 bez krova može ponuditi kao alternativa onima koji ne mogu da priušte Porsche 718 Boxster.

Budući Alpine A110 Targa je već pripremljen, ali neće biti u prodaji do sredine 2024. godine. Francuska firma je u procesu testiranja standardizacije krova od tesanog lima, što je obavezan postupak za njegovo lansiranje na tržište koji će garantovati da parametri krutosti karoserije ne variraju. U početku je planirano da novi Alpine Targa bude dostupan u verziji sa 252 KS i u nabrijanom A110 GT od 300 KS.

AutoRepublika

(200)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Dobija i verziju za Pikes Peak, jutrošnja vest

Alpine A110 GT4 Evo za Pikes Peak

BB

Šta je to tesani lim? Nikad čuo. Znam šta je tesana građa, đed mi je bio klasični tesar, u smislu da planjkačom (sjekira ravna sa jedne strane) od manjeg trupca sitnim sjeckanjem dovede do četvrtastog oblika, tu su bile još alatke: bradva (ista kao i planjkača ali kratka drška), tesla za čeono tesanje (po toj alatci je dato i poznato prezime a i poznato ime jednog brenda koji pojma nema o etimologiji riječi jer da zna, imao bi u ponudi „zasječeni zadnji kraj“ ili ti hatckback 😜, a kod njega toga nema. Sljedeća alatka je keser, kao oštar čekić ili… Pročitaj više »

Matija

Alpina je trebalo ovo da uradi od samog pocetka! Targa krov, tj. demontazni krov je vec decenijama poznat, prvo kod Korvete, zatim kod Porsea, gde je dobio ime „targa“.

„Tesani“ lim? Daj nam originalni naziv pa da razjasnimo sta je. Demontazni krov se obicno pravi od sintetickih materijala, danas od karbona.