1. Home
  2. Vesti
  3. Road Rover stiže do kraja 2021. kao EV?
Road Rover stiže do kraja 2021. kao EV?
0

Road Rover stiže do kraja 2021. kao EV?

241
0
Podelite sa prijateljima:

Ovaj model je deo plana koji uključuje i nove Jaguarove pulene, XJ i J-Pace.

Poznato je da Jaguar planira da XJ perjanicu u novoj generaciji predstavi kao čisto električni model. On je špijuniran u više navrata, dok je zvanična premijera zakazana za ovu godinu. Britanski odgovor Mercedesu EQS i nedavno najavljenom BMW-u serije 7 Electric, biće prvi nosilac novorazvijene MLA (Modular Longitudinal Architecture) platforme JLR-a. Do kraja 2021., na ovoj arhitekturi će počivati još dva modela, veliki J-Pace SUV i misteriozni Road Rover.

Dok će J-Pace u ponudi biti kako s električnim, tako i konvencionalnim pogonom, i više „avangardnim“ stajlingom i „luksuznijim kabinskim prostorom“ u odnosu na manji F-Pace, detalji oko Road Rovera ostaju prekriveni velom misterije. Nije poznato da li će on zvanično nastupiti pod drugim imenom, uprkos tome što naziv zaštićen 2018. sugeriše suprotno.

Mada ono „road“ u imenu ukazuje na to da će novajlija biti predviđen pre svega za asfaltne puteve, on je i dalje označen kao krosover. Ipak, za očekivati je da ima nešto manji klirens i nešto drugačiju karoseriju. Pretpostavljamo da će doći u formi povišenog karavana. S obzirom na to da Jaguar i Land Rover imaju poprilično krosovera i SUV modela u ponudi, malo diverziteta ne bi bilo naodmet.

Sva tri modela – XJ, J-Pace i Road Rover, deo su investicije od milijardu funti u fabrike u Kasl Bromviču i Solihalu, odnsosno njihovo osposobljivanje za MLA platformu. Nova arhitektura je konstruisana tako da može da ugosti elektromotore, SUS agregate, kao i njihovu kombinaciju, što znači da su hibridi takođe u planu.

AutoRepublika

(241)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments