1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda3 – digitalni instrumentalni klaster
Mazda3 – digitalni instrumentalni klaster
0

Mazda3 – digitalni instrumentalni klaster

336
0
Podelite sa prijateljima:

Zahvaljujući fotografijama sa jednog kineskog foruma, u prilici smo da vidimo delić enterijera nove generacije Mazda3. Prikazan je veliki, digitalni instrumentalni klaster.

Ekran, koji zamenjuje konvencionalno rešenje, prikazan je u dva različita režima: jedan koji prikazuje zasebno brzinu kretanja, i broj obrtaja; kao i drugi koji u prvi plan ističe pokazivač broja obrtaja, što nas navodi na zaključak da je ovakav prikaz aktivan u režimu vožnje Sport.

Malo toga još može da se zaključi iz špijunskih fotografija. Oblik instrumentacione table, kao i ventilacioni otvori u neposrednoj blizini, jasno sugerišu da je novi displej testiran u aktuelnoj generaciji kompaktnog hedžbek modela Mazda3 – koji je već petu godinu na tržištu.

Iako je neizvesno da li će novi digitalni displej biti dostupan već na ovoj generaciji modela Mazda3, ili će premijeru doživeti uz novu generaciju Mazdinog predstavnika u C segment, ostaje da se vidi. Osoba koja je načinila fotografije, nije iznela nikakve dodatne detalje u vezi vozila. Vrlo je moguće da se ovde radi o “nestašnom” radniku.

Ukoliko Mazda odluči da ovu novinu podari već aktuelnoj generaciji, pridružiće se markama poput Audi, Volkswagen, Volvo, Mercedes-Benz i Peugeot, koje već primenjuju potpuno digitalni instrumentacioni klaster u modelima pri vrhu ponude.

Mi smo ipak skloni tome da verujemo da je ova tehnološka novotarija rezervisana za novu generaciju, upravo imajući u vidu da je aktuelni model na zalasku životnog ciklusa.

(336)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments