1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai Ioniq 6 je pristupačniji nego Tesla Model 3
Hyundai Ioniq 6 je pristupačniji nego Tesla Model 3
1

Hyundai Ioniq 6 je pristupačniji nego Tesla Model 3

318
1
Podelite sa prijateljima:

Možemo zaključiti da je model Hyundai Ioniq 6 jedan od najzanimljivijih novih četvorotočkaša koje je automobilska industrija podarila tokom prethodnih godina. U moru bezličnih „copy-paste“ dizajna, gde svi noviteti izgledaju manje-više isto, Ioniq 6 je baš unikantan i svako će se sigurno okrenuti za njim kada ga ugleda na ulici. Već se može kupiti u Aziji i Evropi dok bi u izložbeno-prodajne salone na američkom tlu trebalo da počne pristizati narednog meseca.

Nudi se u dve konfiguracije, a ponuda startuje sa takozvanim „Standard Range“ i baterijama zapremine 53 kWh. Dostupan je samo sa pogonom na zadnje točkove i 149 konjskih snaga, a kupac može da bira i „Long Range“ i baterijama zapremine 77 kWh. U tom slučaju kupac dobija pogon na zadnje točkove i 225 „konja“ ili pogon na sva četiri točka i 321 „grlo“. Uparen sa ovom najmoćnijom konfiguracijom Ioniq 6 može da ubrza iz mirovanja do 100 km/h za 5,1 sekundu i dostigne maksimalnu brzinu od 185 km/h.


Kako to obično biva, poslednje informacije koje svaki brend objavi pred početak prodaje su cene. I možemo reći da je Ioniq 6 relativno pristupačan na američkom tržištu pošto njegova cena iznosi 41.600 dolara. Za navedenu sumu kupac dobija spomenuti Standard Range sa autonomijom od 385 kilometara sa jednim punjenjem baterije. Nažalost, to nije dovoljno da se nadmaši glavni rival Tesla Model 3 koji može da pređe 438 kilometara sa jednim punjenjem baterije, ali će kupac uštedeti 1.390 najmanjih zelenih novčanica tokom kupovine.

Naime, upravo je toliko Ioniq 6 jeftiniji od Modela 3, a Hyundai nam kaže da tamo gde zaostaje sa autonomijom nadoknađuje sa opremom, stilom i zavšrnom izradom. Ukoliko vam je autonomija najbitnija pri kupovini, onda je najbolja konfiguracija u ponudi Long Range sa pogonom na zadnje točkove. Košta 45.500 dolara i sa njom vozač može da prevali 580 kilometara s jednim punjenjem baterije. Najskuplji model u ponudi je Long „Ranger“ s pogonom na sva četiri točka. U baznom izdanju košta 49.900 dolara (autonomija 509 kilometra), a sa punom opremom dostiže 56.100 „zelembaća“.


Potrebno je reći da gigant iz Južne Koreje takođe pruža i fabričku garanciju na baterije u trajanju od deset godina, pa samim tim nas neće iznenaditi ako prodaja Ioniqa 6 bude obilna. Kao što smo spomenuli, voleli ga ili ne, ne sumnjamo da će se svako od nas okrenuti za njim kada prođe ulicom…

AutoRepublika

(318)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zsphere

Prednja strana je bez ikakvog karaktera ali sto su ga s…bali sa zadnje strane spustili mu guzicu do zemlje. Slijede po meni jako lošu ideju sa audi a7.