1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen prestaje da proizvodi Transportera, Caravelle i Californiju naredne godine
Volkswagen prestaje da proizvodi Transportera, Caravelle i Californiju naredne godine
2

Volkswagen prestaje da proizvodi Transportera, Caravelle i Californiju naredne godine

536
2
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija Multivana je potpuno transformisana. Nemački brend je doneo odluku tako nazove minivan, dok je do sada to ime označavalo putničku varijantu popularnog kombija. Proizvođač je objasnio ogromne tehničke razlike između novog i starog Multivana, pri čemu je platforma ključna.

Arhitektura MQB nije dizajnirana za komercijalno vozilo, ali MEB na kojoj se nalazi Volkswagenov ID. BUZZ Cargo jeste. Električni kombi je spreman da preuzme „dizgine moći“, jer iako je već u prodaji, trenutno je još jedna opcija za komercijalni deo, iako će sledeće godine postati jedini model u kategoriji Volkswagena T6.1 .

Izveštaj iz Nemačke je potvrdio ovu tačku zasnovanu na izvorima iz kompanije Volkswagen Commercial Vehicles, koji su ukazali da je proizvodnja T6.1 skoro završena za ovu godinu. Za ovaj model je duga lista porudžbina još od prošle godine, koja nije mogla da se smanji i koja je zbog nedostatka komponenti produžila isporuke i izazvala povećanje potražnje.

Nestanak Transportera takođe podrazumeva oproštaj od modela Caravelle i tradicionalnog modela California, mada potonji će nastaviti svoj život preko ID. BUZZ-a a takođe i Multivana. Kamperi su deo identiteta za nemački brend, tako da će oba modela poboljšati ovo specijalno izdanje opcijom sa „nultom“ emisijom (ID. Buz) i pogonom na sva četiri točka (Multivan).

Izvori su takođe istakli da, uprkos činjenici da će proizvodnja starog Multivana biti trajno završena sredinom 2024. godine, verovatno će morati da se zatvore knjige narudžbina u nekom trenutku pre njenog završetka. Za sada, evropski prodavci još uvek prihvataju porudžbine za Transporter, ali se već čuju glasovi koji ukazuju na leto 2024. da se potpuno obustavi proizvodnja ovog modela.

AutoRepublika

(536)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Tradicija

Njima je najbolje da prestanu da proizvode električne automobile ne poznaju materiju,jednostavno ubiće ih kinezi i Tesla jer vagen kad napravi neki automobil koji je i blizu Tesle ili kineza moraće da bude preko 100000 evra.

Laki

Pogubili se oko dizajna ovih novih kombi vozila.