1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen će sklapati Scout negde u Americi, i to u sopstvenoj režiji i u novoj fabrici
Volkswagen će sklapati Scout negde u Americi, i to u sopstvenoj režiji i u novoj fabrici
0

Volkswagen će sklapati Scout negde u Americi, i to u sopstvenoj režiji i u novoj fabrici

350
0
Podelite sa prijateljima:

Postojala je dilema oko toga na koji način i gde će biti organizovana proizvodnja vozila novog/starog brenda po imenu Scout, a izgleda da je uprava nemačke grupacije Volkswagen, a koja polaže prava na navedeno staroameričko ime, odlučila da za te potrebe izgradi novu fabriku gde će se montirati pomenuta električna vozila. Jedna od opcija u razmatranju se ticala i angažovanja treće strane, odnosno poveravanje procesa u sklopu uslužne proizvodnje.

Vest je prvi preneo nemački poslovni magazin čiju redakciju najviše zanima ista industrija kao i nas sve ovde na portalu, Automobilwoche. Oni su naveli da će fabrika u kojoj će biti sklapana električna vozila s oznakama Scouta biti podignuta u Sjedinjenim Američkim Državama, i pozvali su se na insajdera, čije reči su citirane: „Doneta je odluka da sami podignemo fabriku.“

Ranije se šuškalo da će se Scout uortačiti s kompanijama Foxconn ili Magna Steyr kako bi se upodobila proizvodnja novih vozila ove marke, mada ni tada nemačka grupacija nije odbacivala mogućnost da samostalno pristupi izgradnji postrojenja.

Prvi model Scouta bi bio električni pikap koji bi svetlo dana ugledao 2026. godine, da bi se kasnije gami priljučio i SUV, takođe s električnim pogonom. Za sada je još uvek skroman broj informacija o novim modelima Scouta, ali se zna da će počivati na zasebnoj EV platformi. Tizeri sugerišu da će nuditi retro stil i izrazitu sličnost s nekadašnjim modelima brenda International Scout, onim koji su bili aktuelni pre pedesetak godina. Marka namerava da prikaže prototip primerke ovih vozila, pre nego što izađe sa serijskim verzijama.

Prethodni predsednik i izvršni direktor grupacije VW za teritoriju Amerike, Skot Kioh će dobiti zaduženje da upravlja razvojem Scouta. Tekući plan za novog proizvođača podrazumeva da posluje nezavisno od matične firme, a što će se odnositi i na razvoj proizvoda i interno organizovanu proizvodnju. Cilj je da se proizvodi marke dopadnu Amerikancima, toliko da godišnja prodaja nadmaši kotu od 250 hiljada primeraka na tom tržištu.

„Vreme je da razmislimo i o daljem snaženju naše pozicije, nakon vaskrsa Volkswagena u Americi. To je jedno od najvažnijih svetskih tržišta za električna vozila,“ govorio je bivši šef grupacije VW, poslovno pokojni Herbert Dis.

Nije rasčišćeno kako Scout misli da plasira vozila, imajući u vidu planove o samostalnom razvoju poslovanja, nezavisnom od matičnog koncerna. Slična pitanja postavljaju i predstavnici distributivne mreže koji žele da znaju da li će se novi proizvođač koristiti metodama direktne prodaje ili će prodaja biti poverena franšiznim partnerima koji će se nadmetati s Volkswagenovim maloprodajama.

Opet, nekako nekonzistentno s prethodnom pričom o osobenosti Scouta, a potpuno harmonično s imidžom grupe Volkswagen koja jedan isti proizvod prodaje u hiljadu pakovanja, Audi bi mogao da plasira SUV robusnog dizajna s osnovom „ukradenom“ od Scouta. Ovaj model koji možda ugleda svetlost dana, bio bi postavljen naspram Mercedesove G Klase ili najprestižnijih verzija Land Roverovog Defendera.

AutoRepublika

(350)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments