1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Toyota C-HR će biti plug-in hibrid
Nova Toyota C-HR će biti plug-in hibrid
3

Nova Toyota C-HR će biti plug-in hibrid

390
3
Podelite sa prijateljima:

Razvoj nove Toyote C-HR 2024 je već počeo. Prvi prototipovi viđeni su u Nemačkoj malo pre kraja prošle godine, i taj program testiranja će trajati do kraja godine. Uspešni krosover će biti potpuno transformisan, kako estetski tako i na polju mehanike, jer će se koncentrisati na verziju PHEV, za koju se očekuje da ima najveću prodaju.

I dok inženjeri rade svoj deo posla, drugi sektori izrađuju svoje marketinške i proizvodne strategije. Po prvi put je japanski brend odlučio da proizvodi priključne hibride u Evropi, iako ne baš na Starom kontinentu. Novi C-HR će se proizvoditi u fabrici u Turskoj, kao i do sada, gde je Toyota već uložila ogromnu investiciju od 317 miliona evra za novu liniju za sklapanje baterija za plug-in hibride.

Istočno od Bosforskog moreuza je fabrika Sakaria, tako da brend ne bi trebalo da trpi kašnjenja u proizvodnji novog C-HR-a tako što će baterije biti spremne za sklapanje u istom kompleksu. Proizvođač procenjuje godišnju proizvodnju od ne manje od 75.000 baterija, tako da već znamo kakva će biti proizvodnja verzije PHEV novog japanskog krosovera. Proizvodnja će početi u decembru 2023. godine.

U skladu sa ovim rokovima, nova Toyota C-HR, koja je u poodmakloj fazi razvoja, debitovaće praktično krajem ove godine da bi u prodaju krenula na proleće 2024. godine. Novi model će biti ponuđen i u verziji sa običnim hibridnim pogonskim sistemom, koji se nalazi na Corolli, sa kojim će brend ojačati svoju strategiju niske emisije štetnih gasova na evropskom kontinentu. To je ista tehnologija sa kojom dolazi i Toyota Prius.

Novi C-HR će ponuditi veoma sportski dizajn, razvijajući karakteristike koje su ga učinile pravim komercijalnim uspehom od njegovog lansiranja sredinom prošle decenije. Dostupan sa benzinskim verzijama i hibridom akumulirao je više od pola miliona prodatih jedinica u Evropi, pokazuju podaci „Carsales-a”. Aktuelni model se takođe proizvodi u Turskoj, za celi svet.

AutoRepublika

(390)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Hoće li novi CHR biti napredan koliko i novi Prius i imati i-Cocpit ?

Zoran

realno je da hoće. sve toyote su iste. 🙂

Mile mocevic

Ako ne povecaju medu osovinsko rastojanje nista im nova sminka nece pomoci sa ovim modelom.