1. Home
  2. Vesti
  3. Zeekr 009 će postati prvi minivan u istoriji Volvoa
Zeekr 009 će postati prvi minivan u istoriji Volvoa
5

Zeekr 009 će postati prvi minivan u istoriji Volvoa

301
5
Podelite sa prijateljima:

Novi Zeekr 009 je luksuzni električni minivan koji će uskoro krenuti u prodaju u Kini. To je drugi model jednog od brendova konglomerata Geely, a prvi koji je opremljen sofisticiranom baterijom Qilin koja daje domet do 1000 kilometara. Ovaj model će, prema izveštaju, stići u Evropu tokom 2023. godine pod znakom Volvoa!

Do ovih informacija je došao kineski izvor koji je mogao da vidi slajd sa predstojećim vestima Volvoa tokom brifinga za medije održanog u Kini.

Šef švedskog brenda u Kini je pregledao strategiju elektrifikacije kompanije u toj azijskoj zemlji, sa modelima XC40 Recharge i C40 Recharge i u kojima može da se vidi novi Volvo EX90 među lansiranjima koja su zakazana za ovu godinu. Ali ovome se dodaju još tri koja izgledaju zatamnjena, luksuznija varijanta ovog električnog SUV-a pod nazivom Excellence, novi mali SUV EX30 i MPV.

Ćin Peiji, predsednik kompanije Volvo Cars Greater China Sales Company, potvrdio je prisutnima na ovom važnom događaju da će Volvo proizvoditi i prodavati Zeekr 009, napominjući da će tehnički to biti stopostotni  Zeekr i to električni, ali će promeniti svoju ličnost i estetiku za karakteristične Volvoove osobine. Zeekr 009 će postati prvi minivan švedske marke, iako je u pitanju čista zamena amblema.

Sa dužinom od preko 5,2 metra, brend će objaviti svoju varijantu u vidu konceptnog automobila u trećem kvartalu i serijski model do kraja godine, koristeći za to sajam automobila u Guangdžou.

Za sada nije poznato da li će se izvoziti u Evropu, ali se zna da će imati verziju sa dva elektromotora i 544 konjskih snaga, pogonom na sve točkove i novom CATL-ovom baterijom Qilin sa više od 800 kilometara autonomije, uz nešto višu cenu u odnosu na Zeekrov model.

AutoRepublika

(301)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

U Nemackoj je upravo objavljena vest da ce Volvo proizvoditi u Kini „veliki minivan“. O kombinaciji sa Zeekrom nije bilo reci. Principijelno sve je na svom mestu: Zeekr ima veoma dobru tehniku a Volvo ce podariti svoj plemeniti dizajn.

s mile

Gase minivanove u Evropi, Renault Espace R.I.P, a sa druge strane ih prave u Kini….

Pomodarstvo za SUVovima se nastavlja u evropi

BB

A ima li neki kraći model, recimo 007? 😉

'79 DeVille

Koliko je ruzan, verovatno ce biti i jedini…

Matija

Istovremena vest je da Reno gasi svoj cuveni Espas?! Jos jedna ikona svetske auto industrije ide u „vecna lovista“.