1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia razmatra eliminisanje Sandera Access
Dacia razmatra eliminisanje Sandera Access
4

Dacia razmatra eliminisanje Sandera Access

1.08K
4
Podelite sa prijateljima:

Rumunska marka mogla bi uskoro da ukloni iz ponude Sandero u najjeftinijem i ujedno najoskudnijem trimu. 

Sandero je prava moderna automobilska bajka – od automobila na koji se gledalo sa podsmehom pa sve do najpopularnijeg vozila među fizičkim licima u Evropi! Jedna od vrlina koje krase rumunski hečbek jeste njegova pristupačna cena.

Bazični Sandero u većini evropskih zemalja (tamo gde je u ponudi, za razliku od Srbije), ima početnu cenu nižu od 9.000 evra. Osnovni paket opreme nosi naziv Access i predmet je rasprave rukovodstva Dacije. Naime, ova marka beleži vrlo malu prodaju najjeftinijeg Sandera, te se postavilo pitanje opravdanosti postojanja pomenutog trima.

Kako pišu francuski automobilski novinari, Dacia trenutno razmišlja da i Sandero ostane dostupan sa samo dva trima: Essential i Confort, kao što je to slučaj sa Sanderom Stepway. To bi značilo da bi se uvećela i početna cena za standardni hečbek, koja bi onda iznosila oko 9.800 evra u većini evropskih država.

Podsetimo, Sandero Access dostupan je sa slabašnim 1,0-litarskim atmosferskim trocilindarskim motorom. Ovaj agregat isporučuje skromnih 65 ks i 95 Nm i uparen je sa petostepenim manuelnim menjačem koji snagu prenosi na prednje točkove.

Pomenuta pogonska jedinica dostupna je kod Sandera samo u tom bazičnom trimu, ostale varijante imaju pravo na snažnije i potentnije motore.

Naš kolega Perica već je testirao standardni Sandero Confort 1,0 90 ks, a njegove utiske o rumunskom hečbeku možete pročitati OVDE. 

AutoRepublika 

(1084)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Na nekim tržištima, kao što je GB, Sandero Stepway je dostupan i u top paketu Prestige. Mislim da tamo cenom može da dobaci i do 15.000 (bez opcija).

Slavko

Imas neki info sta ima u tom Prestige? Ima i kod nas poskupih, sa tng bezmalo kostaju 15k, doduse Stepvej.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Slavko
moron

Koliko se sećam (trenutno imam samo mobilni), Prestige ti je kao naš top paket na koji nabaciš gotovo sve za njega (kod nas) dostupne opcije.

Balkanboj

Za to vreme u Cg… Srednji paket Essential sa akcijskim „popustom“ dodje preko 15k eura… Ni Dacia nije što je nekad bila, auto za sirotinju.
comment image