1. Home
  2. Vesti
  3. Osvežen magični hedžbek Honda Civic
Osvežen magični hedžbek Honda Civic
12

Osvežen magični hedžbek Honda Civic

758
12
Podelite sa prijateljima:

Verzija Civica koja poseduje petoro vrata bila je predmet (jednako) diskretnih modifikacija kojim su prethodne godine izložene limuzinska i kupe varijanta istog. Jednakim tempom, odnosno istim redosledom kojim su ovi blizanci predstavljeni, tekla je i prezentacija osveženih verzija. Dakle, godina dana deli premijere sedana i kupea u odnosu na tek prikazani hedžbek.

Honda Civic Sport Touring (2020.)

Sam čin prezentacije osveženog hedžbeka je upriličen u Americi. Set izmena obuhvata blago preoblikavne branike uz primenu dodatnih elemenata u boji karoserije, zatim prednje svetlosne grupacije izrađene u LED tehnologiji koje sada imaju crnu umesto srebrne pozadine (za najprestižnije varijante u ponudi). Pored toga, dostupni su i točkovi novog izgleda, ali i dalje izrađeni od lake legure.

Unutrašnjost inoviranog Civica je obeležena upotrebom novih završnih materijala, kao i drugačijim oblikom držača za čaše. Paket u središnjoj konfiguraciji je revidiran, iako su prisutne identične opcije kao i ranije, što će reći da su tu i sistemi vozačke asistencije, ali i multimedijalni sistem koji su uvedeni u priču o Civicu još prošle godine. Međutim, ono što je novo jeste temeljnija izolacija podne površine, prtljažnika i lukova oko točkova.

U Americi nije moguće kupiti niti jedan hedžbek Civic koji ne bi posedovao benzinski motor zapremine 1,5 litara. Ovu jedinicu karakterišu redno postavljena četiri cilindra i turbo asistencija, a u Sport i Sport Touring verzijama pruža 182 konjske snage, dok u osnovnoj varijanti nudi 176 “konja”. Motor je uparen sa CVT menjačkom kutijom, a manuelni šestostepni menjač predstavlja opciju, kako u Sport, tako i u najskupljem Sport Touring paketu.

Jenkiji već mogu da naruče osveženi Civic i u varijanti s petoro vrata, a cene se kreću u intervalu od 21.650 do 28.850 američkih dolara. Primerci namenjeni kupcima u Evropi će takođe biti predmet restilizacije iako se ni u tom slučaju ne očekuju revolcionarne izmene.

Inače, naslov ovog izveštaja opisije Civic kao magični automobil, a koliko nas je tokom test opčinio, sugeriše i naslov recenzije: „Rapsodija u crvenom“. Nećete se pokajati ako uložite nekoliko minuta u čitanju istog.

AutoRepublika

(758)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Meni je bio lep i pre, a ovaj na slikama je kao „avion“ 🙂
Gledao sam nedavno cene u USA za Accord 1,5 turbo. Nisam poredio sadražaj paketa opreme sa civcom, ali, učinilo mi se „odoka“ da je Acoord malo skuplji od civica ( možda oko 2.000 ili sitno preko toga ), a kako sam „brstio“, prodajni rezultati oba modela su odlični.
Bilo bi lepo ako bi „drug Tomasović“ bio u prilici da jednom za nas testira tog accorda. Može, naravno i onaj 2,0 turbo, bez razlike 🙂
Tek, šteta što Accorda više nema u Evropi,

Don

Čuj lijep. Drug makarije, jesi li ti bio kod okuliste zadnjih decenija?:)
Samo g. Ide pod navodnike, drug je vazda drug. jel tako, drugovi? Tako je!:)

moron

Istina je, vid me malo napušta (zato i nosim „snajpere“), ali lepota je ionako u oku posmatrača, pa ti „oko sokolovo“ za to i ne treba, zar ne ?

Eki

Ko će da mi kupi Civic? Ne tražim ništa više od 1.5 manual u Sport paketu ?

Eki

Slažem se ? valjda ce se izvesti to nekako haha

J4ZZER

Ona nije najlepsa devojka u gradu, mozda cak nije ni lepa, ali ima nesto… , nesto divlje, nesto bas razlicito, nesto iskreno, mozda su to graciozni, a jaki pokreti, mozda iskrenost iz njenih ociju, mozda grube i jake crte,mozda bezobrazne i brutalne reci, sta god njen Rajder je najsrecniji i zahvaljuje Bogu na svakoj novoj voznji.

Lazar Mačak

kakva trkačaka, skoro pa i erotska poezija ….

Don

Sjećam se kad su alfu 4c sprdali jer ima motor male zapremine…iako sasvim pristojne performanse no poanta je na kubikaži…a ovdje je 1.5 prihvatljivo …čudna su mjerila

Yankee

Da, samo sto 4C kosta 3 puta vise …

Renault Terminator

Ipak je morala prepustiti tron kralju,Meganeu.I to Meganeu bez 4Control i sa zadnjom krutom (taljigom) osovinom i slabijim motorom.Znaci prosto majstorstvo Renatinih inzenjera…