1. Home
  2. Prezentacije
  3. Električni Jaguar I-Pace prošao kroz zatezanje bora
Električni Jaguar I-Pace prošao kroz zatezanje bora
0

Električni Jaguar I-Pace prošao kroz zatezanje bora

97
0
Podelite sa prijateljima:

Električni SUV po imenu Jaguar I-Pace je tokom pet godina proizvodnje u više navrata bio predmet minornih unapređenja i modifikacija, ali je sada po prvi put prošao kroz postupak koji nazivamo tradicionalnom restilizacijom. Pa opet, zahvat se ispostavio prilično laganim.

Najvidljiviji trag sprovedenog ažuriranja se ogleda u elegantno smeštenom mestu za priključak na struju koji je smešten u zoni gde kod konvencionalnih automobila stoji maska hladnjaka.

Ali, promena je više i vidne su, daju se zapaziti. Na primer, trake na branicima, paneli na vratima i zadnji difuzor sada dolaze u istoj nijansi u kojoj je i školjka, dok su ranije bili ofarbani u crno. Ovo karoserijsko izdanje nosi naziv R-Dynamic i takvo perje je dostupno već od uvodne verzije. Ostali detalji dekora su crni po definiciji, dok se za srebrnu boju doplaćuje. Opcionali uključuju 22-inčne felne od lake legure s umecima od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, a dodate su i dve nijanse sive sa satenskim sjajem, pa je tako proširena paleta dostupnih boja karoserije.

S druge strane, putnička kabina nije bila subjekt promena. Ali, unapređen je multimedijalni sistem Pivi Pro i dobio je širi set funkcija koje se mogu kontrolisati daljinskim putem, kao i sve danas, putem pametnog telefona. Tako je na primer moguće uključiti predhlađenje putničkog odeljka, ako se tako programira mobilni telefon.

Osnovna varijanta koja je nosila oznaku EV320 i nudila sniženu moć električnog motora, a koji se pojavio tokom leta 2020. godine, je isparila iz game nakon perioda koji je kraći od godine dana. Sada je Jaguar I-Pace ponuđen, uostalom kao i na početku prodaje, samo u verziji EV400.

Instalirana su dva električna motora koji i dalje razvijaju 400 konjskih snaga uz 696 Nm obrtnog momenta. Ubrzanje iz mesta do „stotke“ traje svega 4,8 sekundi. Trakciona baterija kapaciteta 90 kWh je takođe ista, i dolazi s aktuelnom verzijom, dok je deklarisana autonomija u skladu s ciklusom WLTP, na nivou od oko 470 kilometara.

Osveženi Jaguar I-Pace je već dostupan za poručivanje. Tako na primer u Ujedinjenom Kraljevstvu, cene će kretati od oko 70 hiljada funti, dok će u Nemačkoj, gde nema u ponudi prostijih alternativa, uvodna cena biti 92 hiljada evra.

AutoRepublika

(97)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments