1. Home
  2. Prezentacije
  3. Suzuki predstavlja novi eVX
Suzuki predstavlja novi eVX

Suzuki predstavlja novi eVX

222
1
Podelite sa prijateljima:

Javnosti je predstavljen veoma važan konceptni model Suzukija. Sajam automobila u Nju Delhiju (2023 New Delhi Motor Show), poznat i kao Auto Expo 2023, bio je ambijent koji je odabrala popularna japanska firma da predstavi novi Suzuki eVX Concept koji je čisto električni SUV.

Vozilo simbolizuje početak nove globalne strategije u kojoj će električna mobilnost zauzeti centralno mesto.

Poseban akcenat je stavljen na činjenicu da je dizajniran da odmah bude prepoznatljiv kao Suzukijev SUV. Kompanija je takođe postavila za cilj da prenese svoje nasleđe 4×4 u nastupajuću eru električnih vozila na baterije.

Prednji deo se ističe po veoma visokoj haubi, nekim modernim i tankim optičkim grupama i rešetki (zatvorenoj) u kojoj se nalazi oznaka Suzuki. Kabasti branici su integrisani u branik. Odsustvo konvencionalnih retrovizora i ručki na vratima u ravni sa karoserijom označavaju dobro razrađenu aerodinamiku. Pozadi, najupečatljiviji element su zadnja svetla. Imaju horizontalni raspored i povezani su sa dve trake LED svetla.

Što se tiče električnog pogonskog sistema novog konceptnog modela, nisu izneti nikakvi posebni detalji. Sada je brend potvrdio dva važna aspekta. A prvi od njih ima veze sa „srcem“ pogonskog sklopa. U pitanju je litijum-jonska baterija od 60 kWh.

Glavni cilj baterije će biti da napaja jedan motor. Suzuki je takođe istakao da autonomija novog eVX-a dostiže 550 kilometara prema ciklusu MIDC, što je standard koji se primenjuje na indijskom tržištu.

Ovaj prototip predstavlja buduće serijsko vozilo. Novi eVX unapređuje električni SUV kompaktnih dimenzija. Ovaj model će zbog veličine biti pozicioniran kao električna alternativa Suzuki S-Cross-u koji možemo naći u evropskom asortimanu brenda. Dimenzije ovog koncepta su 4.300 mm u dužinu, 1.800 mm u širinu i 1.600 mm u visinu.

Lansiranje je planirano za 2025. godinu. To je prvi potpuno električni SUV koji je izašao iz Suzukijeve nove globalne strategije elektrifikacije. Trenutno je nepoznato ime koje će koristiti serijski model.

AutoRepublika

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Suvise grub i glomazan dizajn! Ali ima potencijal! Trebalo bi definisati nove proporcije i onda bi se dobio normalan i atraktivan auto!