1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen restilizovani MG Hector
Predstavljen restilizovani MG Hector
15

Predstavljen restilizovani MG Hector

360
15
Podelite sa prijateljima:

Ovaj krosover je tokom 2019. godine postao prvorođenče marke MG na indijskom tržištu. Koncern SAIC u to vreme nije razvio zaseban model, pa je originalni Hector bio ništa drugo do prilagođena verziha kineskog krosovera Baojuna 530 (nama bliskiji pod imenom Chevrolet Captiva, a negde u Kini se zvao i Wuling Almaz). Međutim, stopa  lokalizacije ovog krosovera je već u startu bila na nivou od 75%, a sada ta cifra već prevazilazi 80%.

Takav nivo “nezavisnosti” je dozvolio da Hector bude restilizovan u skladu sa sopstvenim programom, bez obaveze da nužno bude vezan za original iz kineskih izvora.

MG Hector je tako dobio uvećanu masku hladnjaka, preoblikovane branike, nove svetlosne grupe, kako napred – tako i pozadi, ali je arhitektura rasvete ostala ista. Ako je ranije Hector bio model koji je nudio različito perje, pa čak i dužinu (4.655 spram 4.720 milimetara), zavisno od toga da li se nudio u verziji sa pet ili sedam sedišta (kada je dobijao i sufiks Plus, sada oba vozila imaju isti dizajn i istu dužinu od 4.699 mm.

Međuosovinski razmak je neizmenjen i na njega se nije odrazila ni restilizacije, a ni to da li se radi o petosedu ili modifikaciji sa sedam mesta za prevoz „žive sile“.

MG Hector Plus

Enterijer je bio ozbiljno rekonstruisan. Hector sada poseduje novi čeoni panel, dok su unutrašnji paneli vrata i obloga središnjeg tunela, takođe novi. Grafika virtuelne instrumentacije je izmenjena, iako je sedmoinčni ekran i dalje na listi opcionala, dok su analogni pokazivači i manji ekran, i dalje deo baznog paketa opreme.

Multimedijalni sistem nudi ekran dijagonale od 10,4 inča, i to samo u središnjem paketu opreme, dok se najskuplje varijante diče monitorom od 14 inča, koji pride nudi i visoku rezoluciju i uspravnu postavku. Ovo ne pružaju čak ni rođaci iz Kine.

Izmenjene su i presvlake sedišta dok je proširena funkcija glasovnih instrukcija posredstvom sistema i-Smart. Sada se prepoznaje i pet jezika koji su u upotrebi u Indiji. Elektronika sada dozvoljava da se automobil otvori putem upotrebe pametnog telefona, što se čini oslanjanjem na funkciju Bluetooth. Dodatno, virtuelni ključ može biti prenet s jednog gedžeta na drugi.

Treoredni MG Hector Plus je zadržao sopstvenu nezavisnost i, i dalje se nudi u verzijama sa šest ili sa sedam sedišta.  U prvom slučaju su zasebne fotelje instalirane u drugom redu, dok u drugoj varijanti, taj red je predstavljen kroz jedinstvenu sofu predviđenu da na nju zasedne najviše trio persona.

Ono što je možda i najvažnije tiče se činjenice da model sada nudi ceo set elektronskih asistenata koji se pojavio na listi dodatne opreme. Ne pričamo samo o adaptivnom tempomatu koji je funkcionalan u saobraćajnim gužvama, već isto tako i o pametnim migavcima. Oni se aktiviraju automatski, zavisno od ugla zaokreta obruča upravljača, ali i to samo pri malim brzinama kretanja. Recimo, genijalna su prilikom napuštanja parkinga, kretanja iz mesta, a i prilikom okretanja automobila.

Sva druga oprema je ista. Što se tiče mehanike, reći ćemo da je turbobenzinski agregat zapremine od litru i po sa 143 konjske snage i 250 Nm najvišeg obrtnog momenta, venčan s petostepenim ručnim menjačem ili s varijatorom. Kontinualna varijabilna transmisija se pojavila kod Hectora u 2021. godini, zamenjujući preselektivnu robotizovanu menjačku kutiju.

Ali zato je blagi hibrid sada izostavljen iz ponude. Pričamo o verziji sa sistemom anlaser-alternator, a za koju se u prošlosti indijski kupci i nisu opredeljivali, skoro pa uopšte. Opstao je dvolitarski Fiatov turbodizel sa 170 konjskih snaga i najvišim obrtnim momentom od 350 Nm. On dolazi sa šestostepenim ručnim menjačem i s ekskluzivnim prednjim pogonom.

Javno pojavljivanje ovog noviteta, tačnije dueta inoviranih modela po imenu MG Hector i Hector Plus, je zakazano za manifestaciju Auto Expo koja počinje za koji dan u Nju Delhiju. S prodajom bi se krenulo pre nego što nastupi proleće. Da dodamo još da su verzije pre zatezanja bora nosile nalepnicu s cenom na kojoj je pisalo 18,3 hiljada američkih dolara.

AutoRepublika

(360)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ništa bez Fiatovog motora 😉😀😀

TheStig

Valjda se kaže dobar auto samo da mu je Fordov motor 😉

BB

Ja vozio Forda, a u njemu bio PSA motor 😜

TheStig

Danak neiskustvu. Od svih mogućih motora odabrao si bio najgori. 1.8 tdci mašina nad mašinama. Minimum da pređe 600 000. Sa mojim ćaletom ko god sjedne, kaže, ja šta ovo ovako ide. A kvara nigdje 😀

s mile

Prijatelj kupio forda focusa, sa ti motorom, kupio 3 god star sa oko 150 000km, vozio do 450 000km, naravno skinuo kilometražu, i prodao, kaže da je novi vlasnik prezadovoljan. Napomena, servisiranje je bilo apsolutno ispoštovano

TheStig

Nevjerovatna izdržljivost u tog agregata. Blok je od ljevanog čelika. A taj agregat se našao i u par Volvoa dok je Ford imao udio kod Šveda. Nema više takvih agregata. Odlična stvar u odnosu na motore u fokusu iz psa je i sto taj motor nema dpf i nema adblue.

BB
TheStig

To je to

moron

“ Što se tiče mehanike, reći ćemo da je turbobenzinski agregat zapremine od litru i po sa 143 konjske snage i 250 Nm najvišeg obrtnog momenta, venčan s petostepenim ručnim menjačem ili s varijatorom“

Zar je to nekada bilo dostupno za model Chevrolet Captiva, ako vozilo iz članka ima veze sa time ?

Milan

Sta se podrazumeva pod „ekskluzivnim“ prednjim pogonom?

Mixito

Aa daa,i moja Astra ima ekskluzivni prednji pogon

TheStig

Hahahaha kraljuu 🤣😂

BB

I dobi ti tri minusa za to objašnjenje 😜
Baš je čudan stav naših komentatora…

TheStig

Kako neće biti čudan kad koristi strane izraze neprilagođene kontekstu?! To je ono kad hoćeš da ispadneš elokventan, a ispadneš kao Fema u Nušićevom epohalnom djelu. 😀

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig