1. Home
  2. Prezentacije
  3. Restilizovan duet: Hyundai Grand i10 i Hyundai Aura
Restilizovan duet: Hyundai Grand i10 i Hyundai Aura

Restilizovan duet: Hyundai Grand i10 i Hyundai Aura

371
3
Podelite sa prijateljima:

Manifestacija Auto Expo 2023 je na programu ove nedelje u Indiji i tu će proizvođači automobila koji posluju na potkontinentu izložiti svoje adute. Već se krenulo s demisifikacijom novih proizvoda, i u tom duhu donosimo prezentaciju dueta ažuriranih modela marke Hyundai. U pitanju je heč Grand i10 Nios i sedan Aura.

U Indiji se proizvode u svojoj izvornoj formi još od 2019. godine, pa je logično da je već polako kucnuo momenat za zatezanje bora.

Sestrinski modeli u odnosu na Grand i10, četvorotočkaši imenovani kao Nios i Aura su originalno ponudili skoro identičan stil njuška, ali sada je nemoguće pomešati ih. Nakon modernizacije, heč i sedan su dobile različite facijalne izraze.

Međutim, poklopac motora, pa i prednje svetlosne grupe su ostale identične, iste u oba slučaja. Samo su odbojnici s integrisanom rešetkom hladnjaka i dnevna svetla dobila različitu formu.

Stražnjica sedana nije menjana, ali heč ipak nudi nove signalne grupe u tom delu, a već od osnovnog paketa opreme su one u LED tehnologiji. Između njih se nalazi crvena traka s refleksnim efektom. Vozila takođe pružaju nove felne od 15 cola i izrađene su od lake legure. Međutim, u uvodnom paketu opremu, čelične četrnaestice su montirane.

Hyundai Grand i10 Nios je nakon restilizacije za santimetar duži automobil (3.815 milimetara),ali je sveukupna dužina modela Hyundai Aura ostala ista (3.995 mm). Tako je bilo mudro jer se limit za limuzine i poreske povlastice podvlači na četiri metra.

Heč i sedan dela identičnu konstrukciju enterijera, i ona je ostala skoro potpuno netaknuta. Glavna stvar kod svih modifikacija, izuzev osnovno, jeste to što će posedovati nove spravice s analognim brzinometrom umesto ranijeg digitalnog. U tom slučaju, monohromatski displej je lociran ispod merača

Presvlake sedišta su takođe izmenjene, implementiran je i moderniji priključak za USB, onaj tipa C, dok je i više napredna rasveta uvedena. Multimedijalni ekran i dalje nudi dijagonalu od osam inča.

Važno je napomenuti da i Grand i10 Nios i Aura sada dobijaju napredniju opremu. Na primer, već od inicijalne konfriguracije poseduju po četiri vazdušna jastuka (napred i bočno), a ranije su bila dva. Među opcijama se po prvi put nalaze i vazdušne zavese, ESP, tempomat, senzor za svetla, detektor pada pritiska u gumama i kopče Isofix. Ipak, treba reći da je heč i10 to već i nudio na drugim tržištima.

Iz palete dostupnih pogonskih sklopova su isključene opcije označene s 1.2 CRDi i 1.0 T-GDI, a radi se o turbo jedinica koje su bile preskupe za dato tržište, pa su shodno tome i patile od smanjene tražnje. Jedino je preostao atmosferski benzinac 1.2 Kappa. On isporučuje 83 konjske snage kada se vozi na benzin, a kada ga pogoni sagoreli metan, onda nudi svega 69 „konja“ i 95 Nm najvišeg obrtnog momenta.

Menjačka kutija je petostepna manuelna, ali za benzince se može poručiti i robotizovana transmisija tipa AMT, s jednom spojnicom.

Prodaja osveženog dvojca će u Indiji započeti nakon izložbe. Sada predrestilizacijski heč Hyundai Grand i10 Nio košta najmanje 6,9 hiljada američkih dolara, dok se za sedan iska najmanje 7,8 hiljada zelembaća.

Sledeći na redu za restilizacije je evropski Hyundai i10. On se sklapa u Turskoj.

AutoRepublika

(371)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
kikiriki

Danas su ves masine lepse, bolje, kvalitetnije od hundai automobila
Zao mi likova koji moraju voziti ovaj bubanj od ves masine
A budale koje se dive ovim remek delima, slatko bi isibo po dupetu

Renault Terminator

Teško napraviti ljepši i kvalitetniji auto od Korejskog smeća🤣…

BB

Izgleda da je onaj slon još živ, što je pomogao onom indijcu da imansvoj 206 🐘😜
https://youtu.be/wpqSvrjZsrU