1. Home
  2. Prezentacije
  3. Krosover Hengchi 5 će biti prvi serijski model marke
Krosover Hengchi 5 će biti prvi serijski model marke
0

Krosover Hengchi 5 će biti prvi serijski model marke

131
0
Podelite sa prijateljima:

Prezentacija marke Hengchi, pod kojom će biti lansirani električni automobili, izvedena je još 2020. godine. Brend je u vlasništvu kineskog investicionog holdinga Evergrande Group, a koji predstavlja jednu od dvadeset najvećih kompanija u Kini. Već je prva svečanost iskorišćena za promociju šest konceptnih vozila, a onda su još i tri izložbena modela dodata, na koji način je oformljena cela paleta sa serijskim brojevima od 1 do 9.

Sedan Hengchi 1 je bio najbliži uvođenju u serijsku proizvodnju, ali je od tada ceo projekat naprasno zaustavljen.

Opšte poznato je ljudima koji se interesuju za vesti iz privrede da je holding Evergrande bio suočen s teškoćama u finansiranju, pa je rad na najavljenim modelima morao biti prisilno zamrznut, dok je izgradnja fabrike kompanije bila usporena. Ideja je bila da se pogoni dignu u gradnu Tianjinu. Početak serijske proizvodnje, najavljen za drugu polovinu 2021. godine, nije se dogodio, što je razlog zbog kog je Ministarstvo privrede i informatike Narodne Republike Kine zapretilo povlačenjem dozvole za proizvodnju električnih vozila.

Stoga je tokom poslednjih dana decembra prošle godine, s montažnih traka sišao prvi predserijski električni automobil, a licenca je zadržana. Glavne muke s likvidnošću su ostale iza grupacije, što će reći da je konkretan model četvorotočkaša spreman za ulazak u masovnu proizvodnju.

Rukovodstvo grupacije je još jednom promislilo svoju poziciju i potom je strategija revidirana, pa je tako sedan Hengchi 1 odložen, dok je prioritet u planovima dat traženijem krosoveru Hengchiju 5. Što se tiče veličine i formata, on je kolega iz razreda modela Genesis GV70 ili Infinitija QX50. To znači da je Kinez sledećih gabarita: dužina – 4.725 milimetara, širina – 1.925 mm, visina – 1.676 mm, međuosovinsko rastojanje – 2.780 mm. Zasnovan je na sopstvenoj platformi sa potpuno nezavisnim oslanjanjem, utemeljenom na oprugama.

Aduti marke Hengchi su slični onima u koje se uzdaju i drugi kineski startapovi. Naime, firma se nada da će privući kupce naprednom elektronikom. Shodno tome, na centralnom panelu se nalaze tri ekrana prekrivena jedinstvenim staklom. Jedan služi za instrumentaciju i ima dijagonalu od 10,25 inča, centralni je 14,6 inča dug, dok je još jedan identične dijagonale kao prvonavedeni, postavljen ispred saputnika. Multimedijalni sistem se oslanja na procesor marke Qualcomm, kao i operativni sistem koji potpisuje Baidu.

Desna ručica je odgovorna za izmenu stepeni prenosa, što će reći da igra ulogu ručice menjača. Krosover nudi „kožni“ enterijer, panoramski krov, ventilaciju i elektropokretana prednja sedišta, a među opremom je najavljen i sistem za otključavanje vrata pomoću Bluetootha i protokola NFC. Već postoji adaptivni tempomat, koji kasnije obećavaju da će pretvoriti u sveobuhvatni sistem autopilota. Međutim, biće jednostavnije konfiguracije.

U početku će tehnička rešenja biti prosta. Jedina prikazana verzija je pogonjena jednim električnim motorom koji je pričvršćen na prednju osovinu. Razvija 204 konjske snage i 345 Nm obrtnog momenta. U bateriju stane taman toliko struje da bi vozilo, u skladu s kineskim ciklusom CLTC, prevalilo 602 kilometara s jednom dopunom. Da biste dobili realniju sliku o autonomiji, slobodno ove kilometre podelite cifrom 1,5 i eto pravog dometa. Ubrzanje do stotke traje 7,8 sekundi, pod uslovom da se krene iz mirovanja, naravno.

Priprema za serijsku proizvodnju je u punom zamahu u pomenutoj fabrici u gradu Tianjinu. Početak proizvodnje je najavljen za 22. juni, dok bi krosover Hengchi 5 mogao biti ponuđen kroz maloprodajnu mrežu negde tokom trećeg tromesečja. Najavljena približna cena se kreće u rasponu od 24 do 30 hiljada američkih dolara. Planovi za dalji razvoj game će biti obelodanjeni nakon što se svet upozna s prvencem marke.

AutoRepublika

(131)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments