1. Home
  2. Sajmovi
  3. BG Car Show 2018
  4. Mercedes CLS na BG Car Show
Mercedes CLS na BG Car Show

Mercedes CLS na BG Car Show

277
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedeovi modeli CLS i nova A klasa su uz nekolicinu drugih modela najzvučnije premijere sa ovogodišnjeg BG Car Show.

Novi CLS, treće generacije, je napustio sistem oštrih linija i okrenuo se ka oblim konturama i „čistim“, ravnim površinama na automobilu. CLS ostavlja vizuelni utisak manjeg vozila, sa jasnom željom da se napravi otklon od patronskog modela,  E klase.  Bočno gledano očigledna je kupeovska silueta automobila, bez uokvirenih prozora, sa visokim lukovima za točkove. Novi CLS postavljen je na modularnu MRA platformu, koju deli sa E klasom.

Na početku ovaj model će se nuditi sa tri motora: dva dizel agregata i jednim (novim) benzinskim.  Sve tri pogonske jedinice imaće 4MATIC i devetostepeni automatski menjač. Takođe zajedničko za pomenute agregate je da su u pitanju motori sa šest redno postavljenih cilindara.

Slabiji od dizel motora – 350 d, dolazi sa 286 konjskih snaga i 600 Nm obrtnog momenta, dok snažniji, 400 d, isporučuje 340 konjskih snaga i 700 Nm obrtnog momenta. Najsnažniji, a ujedno i najiteresantniji, je novi benzinski motor, koji je u postavci sa integrisanim starterom/generatorom zapravo blagi hibrid.

Može se reći da je CLS definitivno atraktivniji uživo, nego što je to slučaj sa fotografijama.

Posetioci BG Car Show imaće priliku da vide i novi pikap Mercedesa – X klasu. Uz pomenute modele biće izloženo još pregršt automobila uključujući i B klasu, C i E klasu, GLE, GLC

 

 

(277)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments