1. Home
  2. Sajmovi
  3. Specijalno izdanje Renaulta Meganea (RS Trophy) će debitovati na salonu automobila u Tokiju
Specijalno izdanje Renaulta Meganea (RS Trophy) će debitovati na salonu automobila u Tokiju
3

Specijalno izdanje Renaulta Meganea (RS Trophy) će debitovati na salonu automobila u Tokiju

556
3
Podelite sa prijateljima:

Od kada je Megane predstavljen davne 1995. godine, Renault je koristio to ime za razne kompaktne modele. Bilo je hečbekova, karavana, sedana, pa čak i kabrioleta sa platnenim i metalnim krovovima. Ljubitelji francuskog brenda pamtiće i minivan Megane Scenic, dok je najnovija verzija popularneog imena električni SUV. Od svih derivata, RS je bila daleko najuzbudljiviji i ove godine će biti penzionisan.

Renault Japan najavio je ograničenu seriju Megane RS Trophy koji će se pojaviti na Salonu automobila u Tokiju (TAS) sledeće nedelje. Kompanija sa dijamantskim logom ne ulazi u detalje o hot heču, ali bi to mogao biti poslednji model sa oznakom Renault Sporta ikada. Renault Sport je 2021. promenio ime u Alpine Cars.

Što se tiče specijalnog izdanja vezanog za TAS, šuška se da se automobil zove „Megane RS Ultime“ kako bi signalizirao da je to poslednje ura za kultnog rivala Golfa GTI. Međutim, ime automobila u ovom trenutku nije zvanično poznato. Ne očekuje se da će biti tako radikalan kao Trophy-R jer se veruje da su promene samo kozmetičke.

1,8-litarski benzinski motor sa turbo punjenjem koji se deli sa Alpine A110 će verovatno imati identičnih 300 konjskih snaga i 420 Nm obrtnog momenta koji se isporučuje na prednju osovinu preko šestostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojnicom.

Salon automobila u Tokiju 2023 treba da se održi od 13. do 15. januara u kongresnom centru Makuhari Messe. Proizvodnja Meganea RS Ultime će biti ograničena i očekuje se cena od preko 50.000 evra kod kuće, u Francuskoj, gde se standardni model prodaje od 44.650 evra.

Linija automobila imena Megane sa kojima su Evropljani odrasli je na samrti jer će Renault pre ili kasnije ukinuti modele sa SUS pogonom i prodavati samo električni krosover Megane E-Tech. Ford će učiniti isto sa svojim Focusom s obzirom da je već doneta odluka da prekine proizvodnju 2025. godine. S obzirom da će Stellantis do kraja decenije u Evropi postati isključivo električni, to znači da sat otkucava za Opel Astru i Peugeot 308 na benzin i dizel.

AutoRepublika

(556)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Sačekaćemo sredinu Januara da saznamo detalje.
Jbt čovjek da ne povjeruje da se više neće praviti ovakvi automobili,ne samo Renault,već svi.Ne mogu da vjerujem šta rade proizvođači…

s mile

sve postaje „fake“,

potraži ovu vest

„Ovo nije Morgan Frimen VIDEO
Impresivan dipfejk snimak kreirao je stručnjak za veštačku inteligenciju Bob de Jong, a glas ‘Morganu Frimenu’ je pozajmio Boet Šuvink“

tako će u godinama koje nam predstoje, biti EV sa zvukom starinskih SUS motora, a vremenom…ko zna… šta

Renault Terminator

Ko zna šta nas čeka kada je transport u pitanju…