1. Home
  2. Vesti
  3. SsangYong će promeniti ime
SsangYong će promeniti ime
0

SsangYong će promeniti ime

339
0
Podelite sa prijateljima:

Poslednjih nekoliko godina su bile zaista teške za SsangYong. Poznati južnokorejski brend morao je da se nosi sa brojnim problemima, od kojih su neki zamalo doveli do kraha kompanije. Međutim, za nekoliko meseci možemo reći da je kompanija našla stabilnost na ekonomskom planu. Uprkos tome, još uvek ima mnogo otvorenih frontova. A jedna od njih ima veze sa elektrifikacijom.

Prodaja SsangYonga KG Grupi značila je spas marke automobila. Ili možda ne. Nažalost, dani imena SsangYong su odbrojani. Odlučeno je da se preimenuje popularni brend poznat po proizvodnji SUV modela. Ovo je u nedavnim izjavama izjavio Kvak Jea-sun, predsednik KG Grupe.

„Ime SsangYong Motor ima obožavaoce sa dobrim sećanjima, ali ima i bolnu sliku“, rekao je Jea-sun na događaju koji je organizovalo Korejsko udruženje automobilskih novinara (KAJA) u hotelu Four Seasons u Seulu, Južna Koreja.

SsangYong će biti preimenovan u KG Mobility. I što je podjednako važno, svi njegovi novi modeli će izaći na tržište pod ovim novim entitetom: „Od sada, svi modeli SsangYonga će izlaziti pod imenom KG. Čak i sa promenom imena, istorija SsangYong Motora se neće promeniti i (proizvođač automobila) će imati iste uslove.“

Komentari Jea-suna pokazuju da su, iako ne žele da raskinu sa nasleđem SsangYonga, odlučili su da izvrše ovu promenu imena kako bi, pred licem javnosti, dali osećaj da su ispred nečega potpuno novog. Kvak je takođe priznao da je promena imena bila izuzetno teška odluka.

Nećemo biti samo svedoci promene imena. Kompletan pregled će biti obavljen. Logo i korporativni identitet takođe će biti novi: „Bilo bi zgodno da se samo ukloni reč Motor, ali mi ćemo sve promeniti.“

Novo ime SsangYonga sugeriše da u ovoj novoj eri obeleženoj elektrifikacijom, kompanija želi da postane kompanija za potpunu mobilnost, a ne samo da igra ulogu tradicionalnog proizvođača automobila. Budućnost automobilske industrije leži u električnim automobilima, povezanim i sa funkcijama autonomne vožnje.

AutoRepublika

(339)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments