1. Home
  2. Vesti
  3. Ovako će izgledati Opelova gama u narednim godinama
Ovako će izgledati Opelova gama u narednim godinama
0

Ovako će izgledati Opelova gama u narednim godinama

2.78K
0
Podelite sa prijateljima:

Opel čeka vrlo uzbudljiv period. 

Proizvođač iz Riselshajma je prešao dug put za kratko vreme, od potpunog gubitaša do profitabilne marke. Sve se to odigralo nakon što je PSA grupacija preuzela Opel i počela sa restruktuiranjem te kompanije. Gama ovog brenda značajno se izmenila u prethodnim godinama, no ono što dolazi jesu još veće promene.

Opel je već najavio da će 2028. godine nuditi samo EV modele, što znači da ćemo u narednim godinama videti niz novih električnih vozila ove marke. Nemci su ove godine predstavili novu generaciju Astre, za koju se očekuje da tokom životnog ciklusa dobije i električno izdanje.

Astra će zajedno sa Corsom predstavljati jedan od stubova prodaje Opela u Evropi. Kad smo već Corse, očekuje se da ovaj hečbek naredne godine prođe kroz restilizaciju. Veruje se da će adut iz B segmenta dobiti novi Vizor anfas, koji je inače postao zaštitni znak modernih Opelovih automobila. Osim toga, Corsino EV izdanje trebalo bi da dobije veću bateriju i snažniji motor.

Iduće godine će stići i karavanska varijanta Astre, što bi trebalo da dodatno ojača isporuke ovog modela. Opel Insignia po svemu sudeći neće dobiti novu generaciju, ali se Nemci neće povući iz D segmenta. Još nije poznato da li će Opel ostati veran limuzinama, ali bilo je govora o tome da se ponudi nekakva alternativa tradicionalnom sedanu u ovoj klasi.

Tako nešto je već učinio Citroen sa novim C5, pa je moguće da će i germanska marka krenuti ovim putem. Bilo kako bilo, očekuje se da naslednik Insignije stupi na tržište 2023, ili najkasnije 2024. godine. Više o budućnosti Opelovog predstavnika u D segmentu pročitajte OVDE. 

Još jedan veoma uzbudljiv novitet jeste Manta. Legendarni model se vraća na scenu, ali ovaj put kao električni automobil, a Opel je već najavio da će baterijska Manta biti dostupna evropskim kupcima od 2025. godine.

Germanski brend je nedavno dobio i novog izvršnog direktora. U pitanju je Uve Hohgešurc, čovek koji je do sada vodio ogranak Renaulta u Nemačkoj. Hohgešurc je dobio težak i ambiciozan zadatak da predvodi Opel u novoj eri.

AutoRepublika

(2778)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments