1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Vozač Tesle uključio autopilot pa zaspao na autobanu
Vozač Tesle uključio autopilot pa zaspao na autobanu
0

Vozač Tesle uključio autopilot pa zaspao na autobanu

208
0
Podelite sa prijateljima:

Čudan incident sa Teslom koja je vožena na autopilotu dogodio se na nemačkom autobanu 29. decembra sada već prošle godine.

Službenici saobraćajne policije Bamberga su u patrolnom automobilu koji se kretao autoputem A70 primetili 45-godišnjeg vozača Tesle koji je zaspao za volanom sa aktiviranim autopilotom dok je kretao iz Bamberga u pravcu Bajrojta.

Policijska patrola je oko 12.00 časova htela da vozača podvrgne kontroli saobraćaja, ali vozač nije reagovao na signale za zaustavljanje i višestruke trube iz patrolnog automobila, navodi se u saopštenju Policije Bavarske.

Policajci su primetili da je vozilo tačno održavalo isto rastojanje od patrolnog automobila ispred raskrsnice Firt-Trunstadt do raskrsnice Bamberg-Hafen, putujući konstantnom brzinom od 110 kilometara na sat.

Pažljivijim uvidom, policija je ustanovila da je vozač Tesle zatvorenih očiju bio naslonjen na nagnuto sedište, ne držeći ruke na volanu. To je potvrdilo njihovu sumnju da je aktivirao autopilot, a zatim zaspao. Patrolni automobil je nastavio da prati Teslu oko 15 minuta, kada se muškarac konačno probudio i sledio uputstva policije.

Nakon što je izašao iz automobila, vozač je tokom saobraćajne kontrole pokazao „nenormalnosti tipične za drogu“. Na istoj uznemirujućoj noti, policajci su u prostoru za noge pronašli takozvani teret za volan. Ovo je teg koji se pričvršćuje na volan kako bi prevario Teslin bezbednosni sistem da „pomisli“ da su ruke vozača na volanu.

Nepotrebno je reći da su tegovi na volanu veoma kontroverzni i opasni dodaci. U ovom konkretnom slučaju, da autopilot nije bio aktiviran, vozač bi najverovatnije udario čim je zaspao za volanom.

Javno tužilaštvo u Bambergu pokrenulo je istragu protiv vozača Tesle, čiji identitet nije otkriven, zbog ugrožavanja drumskog saobraćaja, krivičnog dela u Nemačkoj. On više ne sme da vozi dok sud ne donese odluku.

AutoRepublika

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments