1. Home
  2. Prezentacije
  3. Nova Lancia Ypsilon
Nova Lancia Ypsilon
6

Nova Lancia Ypsilon

880
6
Podelite sa prijateljima:

Lancia Ypsilon se trudi da pruži najbolje što može u Italiji. „Autić“ je i dalje u prodaji u apeninskoj zemlji, a rukovodstvo kompanije ni izdaleka ne pomišlja da se otarasi ovog modela do dolaska njegovog naslednika, koji je predviđen za 2024. godinu. U međuvremenu, brend je odlučio da implementira poboljšanja u ovaj model kojeg već stižu godine, iako ga to ne sprečava da nastavi da se dobro prodaje.

Lancia Ypsilon 2023 zadržava spoljašnji dizajn netaknutim, osim srebrne boje na crnoj rešetki. Uprkos ovom detalju, Ypsilon ima novu boju karoserije „Verde Rugiada“, dodatu paleti boja, pružajući veću suptilnost i eleganciju. Unutrašnjost je takođe oplemenjena novim ukrasima u plavoj boji za kontrolnu tablu i panele vrata i zelenoj za ručicu menjača, volan, otvore za ventilaciju.

Instrument tabla je revidirana i sada prikazuje novu grafiku. Lancia se takođe opredelila za održivost, zamenivši tekstilne presvlake sedišta novim presvlakama „SEAQUAL YARN“ napravljenim od reciklirane plastike. U Ypsilonu debituje i novi ekran osetljiv na dodir na centralnoj konzoli za multimedijalni sistem koji već ima Apple CarPlay i Android Auto sa bežičnim povezivanjem.

Napredak je upotpunjen uvođenjem zadnje kamere za parkiranje, kao i induktivnom površinom za punjenje mobilnih telefona postavljenom ispod ručice menjača. Revidirani Ypsilon će takođe nuditi informacije sa aplikacije „Google maps“, pristupanje uslugama mobilne navigacije i poznavanje stanja saobraćaja u realnom vremenu.

Sa više od tri miliona prodatih jedinica od 1985. godine, dok čeka naslednika, Lancia Ypsilon 2023 nudi se sa jednolitarskim trocilindričnim motorom od 69 konjskih snaga koji pokreće benzin i opremljen tehnologijom MHEV nasleđenom od Fiata 500 Hybrida.

„Ipsilon“ ima, pored benzinca, i električni motor od 12 V i litijumsku bateriju, smanjujući potrošnju goriva i štetne emisije. Asortiman je upotpunjen novom verzijom LPG Ecochic, istim motorom kao i ranije, ali koji takođe može da koristi TNG. Ažurirani Ypsilon je već u prodaji u Italiji.

AutoRepublika

(880)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kada pogledam ovaj automobil spolja i iznutra, i pročitam da koristi MHEV motor i koju opremu ima, nije mi jasno šta mu fali pa da je došlo vreme da se baci u đubar.
Zar ne bi uz neka razumna ulaganja za proizvodjača bilo moguće da se malo osavremeni i po pitanju pasivne i aktivne bezbednosti, pa da nastavi svoj tržišni život ? Posebno jer tržišni rezultati kažu da je još željen.

BB

Ja bih ovaj auto predio u ime Pantelija i ostavio ga u životu još nekoliko generacija 😉.
Auto ima dobru kombinaciju cijene i ponude, šteta je to dirati…

TheStig

Uh kad vidim ovu instrument tablu na sredini dobijem epilepsiju. 😵‍💫Sem toga sve ostalo kul. Simpa gradska zujalica.

BB

Sestra mi vozi Lanciu Musu, super autić, pravi aito za porodicu sa visokom djecom (što je kod nje slučaj). Ima instrumente na sredini, nisam ni ja vjerovao kako se čovjek sa tim brzo srodi…

Matija

Kod Lancie Y ne mogu da podnesem sledece stvari:

– Prednju masku koja lici na „betmobil“.
– Zadnji nosac koji je stlizovan kao da karoserija ima kupe formu a zapravo je strmo odseceni „hec“.
– Instrument tablu gde su svi sastavni delovi skupljeni na haoticnu gomilu u sredini a levo i desno je bezoblicna plasticna pustinja!

Y zahteva specifican ukus, to je razlog sto je ogranicena samo na italijansko trziste.

DUDE

Ja bih rado vozio bas taj LPG Ecochic sa fabrickim pogonom na tecni naftni gas. Ili istu takvu Pandu. Vrede svaku paru.