1. Home
  2. Prezentacije
  3. Alveri Concept Falco je futuristički električni porodični automobil
Alveri Concept Falco je futuristički električni porodični automobil
1

Alveri Concept Falco je futuristički električni porodični automobil

124
1
Podelite sa prijateljima:

Poslednjih meseci, broj novih startapova koji žele da uđu na tržište električnih automobila raste kao kvasac u svim krajevima sveta, predstavljajući konceptne automobile sa veoma futurističkim i pomalo rizičnim dizajnom, daleko od serijske proizvodnje. Poslednji koji je izašao u javnost je Alveri.

Kompanija „rođena“ u Austriji koja nudi usluge električne mobilnosti, razvija rešenja za punjenje električnih automobila, a takođe ima i koncept autonomnog robota za punjenje. Osnivači su dva avganistanska brata, Ehsan i Jakob Zadmard, koji su sebi postavili ambiciozan cilj da lansiraju električni automobil za privatnu upotrebu, ističu nemački izvori.

Za sada je to konceptni automobil, nazvan Alveri Concept Falco. Elegantan Shooting Brake sa tonovima krosovera i zaista futurističkim dizajnom, sa ultra tankim farovima i zadnjim svetlima.

Naglašene su dinamičke linije na zadnjim ramenima i velike aluminijumske felne sa upadljivim dizajnom, pritom su veoma aerodinamične kako ne bi smanjile efikasnost otpora vazduha. Poznata je jedino dužina koja iznosi nešto više od 4,75 metara, dok se ne zna ni jedna spoljna ili unutrašnja mera.

Kreatori projekta ukazuju na veliko električno vozilo, sa parom elektromotora i pogonom na sve točkove koje će razvijati maksimalnu snagu od 300 kW, (408 KS) i sa baterijom kapaciteta 80 kWh, što mu daje maksimalnu autonomiju od 590 kilometara. Procenjeno ubrzanje od nule do 100 km/h za manje od 5 sekundi, a snaga punjenja je do 250 kW, tako da bi bilo potrebno oko 10 minuta da se napuni 80 odsto kapaciteta.

U Alverija imaju tri velika problema. Prvo im je potrebna rezerva od 8.000 jedinica, drugo: pronalaženje proizvođača za kojeg je, s obzirom na svoje austrijsko poreklo, kandidat Magna, i treće, ozbiljnije: pronalaženje platforme. Avganistanci su u pregovorima sa Teslom da koriste strukturu Modela 3, iako ako se ne ostvare, razmatraju Volkswagenovu platformu MEB ili sofisticiranu platformu Canoo.

AutoRepublika

(124)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovih nekoliko slika prikazuju nam veoma lepu i originalno dizajniranu kombi limuzinu, na kojoj ne vidim nikakve tragove cossover obelezeja, sto je danas pravo cudo! E, sada dolaze tipicni startap problemi: grupa entuzijasta je ubedjena da su kreirali nesto senzacionalno, zbog cega bi publika i investori trebalo da izgube razum od odusevljenja! Najmanji problem je napraviti lepu sliku, nesto „malo“ veci jeste konstruisati i napraviti prototip a zatim dolazi „giljotina“ – instaliranje i organizacija proizvodnje koja zahteva absolutnu profesionalnost i milijarde! To su razlozi zbog kojih sumnjam u uspeh ovog projekta.