1. Home
  2. Vesti
  3. U novoj generaciji Peugeota 3008 bez dizelaša
U novoj generaciji Peugeota 3008 bez dizelaša
3

U novoj generaciji Peugeota 3008 bez dizelaša

792
3
Podelite sa prijateljima:

Peugeot je pokrenuo svu mašineriju sa ciljem da sprovede ambiciozan projekat. U pitanju je razvoj treće generacije jednog od njegovih najvažnijih modela, Peugeota 3008. Došlo je vreme da se uspešni i popularni (u poslednje vreme i preskupi) francuski kompaktni SUV podvrgne sveobuhvatnom renoviranju. Za ovaj model se tvrdi da je merilo u C segmentu SUV modela.

Nova generacija modela 3008 počinje polako da se pojavljuje u medijima u vidu tizera, špijunskih fotografija i nezvaničnih rendera i doneće sa sobom veoma važne inovacije. Neće samo biti jednostavne promene spoljašnjeg dizajna i poboljšanja tehnološke opreme.

U centru pažnje je mehanički deo i, tačnije, posvećenost elektrifikaciji modela koji je jako bitan Peugeotu jer se na njemu zasniva dobar deo komercijalnog uspeha u Evropi i na drugim tržištima.

Jedna od glavnih inovacija treće generacije je ni više ni manje nego potpuno električna varijanta. Peugeot e-3008 je u pripremi i sprema udar na Volkswagen ID.4, Škodu Enyaq, Hyundai Ioniq 5 i Kiju EV6. Ponuda električnih SUV-ova se rapidnoo povećava, preteraćemo ako kažemo geometrijskom progresijom.

Pitanje se nameće u vezi budućnosti termičkog 3008 kada nova generacija izađe na scenu. Budući model se kladi na elektrifikaciju, a što se tiče ljubitelja dizelaša, na njihovu žalost, više ih neće biti u ponudi.

U Francuskoj se pojavio novi izveštaj koji omogućava da se razjasne neke od postojećih nedoumica u vezi sa mehanikom novog 3008 koji stiže sledeće godine. Kao i kod novog Peugeota ​​408, i 3008 će odustati od dizela. Motori sa oznakom BlueHDi će nestati iz ponude i stoga će treća generacija termičkog 3008 biti dostupna samo sa benzinskim motorima.

Ulaznu stepenicu u ponudu zauzeće 1,2-litarski benzinski motor PureTech sa 48-voltnom tehnologijom blagog hibrida (MHEV). Motor će biti povezan sa novim automatskim menjačem e-DCT i imaće prednji pogon.

Varijanta priključnog hibrida će takođe biti potpuno izmenjena. Peugeot 3008 Hybrid je jedan od najprodavanijih priključnih hibridnih automobila u Evropi. Peugeot će predstaviti poboljšanu tehnologiju PHEV u novoj generaciji.

Biće opremljen novim hibridnim sistemom u dva nivoa snage. Imaće novi elektromotor Emotors M1 snage 90 kW (122 KS). Biće u sinergiji s novom verzijom 1,6-litarskog benzinskog PureTech motora. Električna autonomija biće povećana zahvaljujući ugradnji litijum-jonske baterije čiji će kapacitet biti oko 20 kWh. Trenutni model koristi bateriju od 15,4 kWh.

Predstavljanje nove generacije modela 3008 zakazano je za leto 2023. godine. Zvanična prodaja počinje krajem sledeće godine.

AutoRepublika

(792)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„U novoj generaciji Peugeota 3008 bez dizelaša“ ???

Znači, tako će na trajan način da za ubuduće reše probleme sa 1,5 BlueHDI ? Genijalno, nema šta.

BB

Eto vidiš da sve može da se uradi kad se hoće…
Imaš problema sa tankim lancem, ma nema problema, unineš komplet motor i tu prljavu dizel tehnologiju, pa nije to tako strašno, to je samo 70% prodaje…

Treba nekako uvesti tehnologiju sa MZ 250, jedan cilindar, dosta je ..

shaft88zg

Hvala bogu pa ima jos auta koji proizvode dizele. Hvala Bogu pa postoje marke poput Mazde.