1. Home
  2. Vesti
  3. Tomas Šteg (VW) rehabilitovan, krivci za eksperimente nisu obelodanjeni
Tomas Šteg (VW) rehabilitovan, krivci za eksperimente nisu obelodanjeni
0

Tomas Šteg (VW) rehabilitovan, krivci za eksperimente nisu obelodanjeni

205
0
Podelite sa prijateljima:

Pre par meseci je u javnost isplivala priča o neetičkim eksperimentima nad majmunima i ljudima, koje je organizovalo telo osnovano od tri nemačka proizvođača, a u kojem su glavnu reč vodili kadrovi Volkswagen grupe.

Nakon što je javnost upoznata sa slučajem, Tomas Šteg, nekadašnji funkcioner VW grupe je preuzeo odgovornost i ponudio ostavku koju je tadašnji prvi čovek grupacije, Matijas Miler, prihvatio i okarakterisao kao visoko moralni čin.

Najnovija dešavanja pokazuju da je Tomas Šteg rehabilitovan, i kao takav, moralno i pravno spreman da se vrati u kompaniju. Naime, interna istraga koju je sproveo Volkswagen je ukazala, kako prenosi Bild, da je Štegova uloga u slučaju bila potpuno čista, te da nije kriv. Međutim, nisu objavljeni nalazi iz istrage koji bi usmerili odgovornost na one koji zaista jesu krivi, a što zvuči neverovatno i o čemu smo već pisali u Glasu Republike.

Ipak, portparol VW grupe je izjavio za Reuters da odluka o eventualnom povratku Štega u kompaniju nije doneta.

Cela ova situacija pomalo podseća na slučaj aktuelnog ministra finansija, koji je pomilovan, vraćen na posao gradonačelnika i unapređen u člana vlade, čak iako, za razliku od Štega, nije ni smenjen odnosno nije dao ostavku, niti su rezultati eventualne obećane istrage o slučaju nasilničkog (nelegalnog) rušenja objekata u Beogradu, objavljeni.

(205)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments