1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Volkswagen pojašnjava da li će se ponovo kladiti na sportske kabriolete
Volkswagen pojašnjava da li će se ponovo kladiti na sportske kabriolete

Volkswagen pojašnjava da li će se ponovo kladiti na sportske kabriolete

108
3
Podelite sa prijateljima:

Vremena se menjaju i proizvođači automobila moraju da se prilagode novim trendovima koji se pojavljuju na tržištu. SUV groznica se proširila na veći deo sveta. U konkretnom slučaju Evrope, dostignut je takav ekstremni nivo u kojem je otprilike svaki drugi novoregistrovani automobil – SUV. Ova situacija je neke vrste vozila koje su bile veoma popularne u nedavnoj prošlosti spustila na drugo, pa čak i treće mesto.

Generalistički brendovi su morali da daju prioritet ponudi SUV-a u odnosu na ove ostale formate vozila. Imamo jasan primer ovih promena koje su se desile sa Volkswagenovom posvećenošću kabrioletima i, tačnije, sportskim kabrioletima.

Volkswagen već duže vreme nije imao kabriolete u svojoj evropskoj ponudi. Pre mnogo godina, kada se završila prodaja „Bube“ Cabrio i Golfa Cabrio, pretpostavljalo se da se brend neće ponovo kladiti na ovu formulu sa ciljem da se fokusira na druge, mnogo profitabilnije segmente. Odnosno, terence.

Volkswagen je iskoristio razvoj T-Roca da se vrati na tržište kabrioleta sa formulom koju se samo nekoliko brendova usudilo da koristi – SUV kabriolet. Stoga Volkswagen ponovo u svojoj ponudi ima vozilo sa kabrioletom. Međutim, lansiranje Volkswagena T-Roca Cabrio ne rešava problem a to je odsustvo sportskih kabrioleta sa značkom Volkswagena.

Volkswagen se u prošlosti već usudio sa sportskim kabrioletima. Prošlo je manje od jedne decenije otkako je prodaja Volkswagena Golf R Cabrio završena.

Tomas Šefer, generalni direktor Volkswagena, iskoristio je svoje vreme na Salonu automobila u Los Anđelesu 2022. da odgovori na neka pitanja o budućnosti sportske ponude. U društvu Pabla Di Sija, predsednika Volkswagena America, razgovarali su o narednim godinama koje će se odigrati na konkurentnom tržištu sportskih automobila.

„Moramo da vratimo sportski automobil zbog nostalgije, verovatno električni. To je deo diskusije o portfoliju koju vodimo“, rekao je Di Si. Podsećamo da su planovi kompanije da transformiše Volkswagen R u porodicu električnih sportskih automobila. To će zahtevati razvoj potpuno nove tehnologije.

„Supreme leader“ Volkswagena otišao je korak dalje i nakon Di Sijevih komentara jasno je stavio do znanja da ovaj budući električni sportski automobil neće imati kabriolet. Šefer je nagovestio da će ovaj novi model biti više u skladu sa kultnim sportskim benzinskim hečbekovima: „To neće biti sportski automobil kao Porsche ili roudster ili nešto slično. Više govorimo o tradiciji Golfa GTI.“

AutoRepublika

(108)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Tomas Sefer gresi – pretvaranje standardnih limuzina u kabriolete ne daje dovoljno atraktivne automobile! Do sada sam na ulicama samo jedan jedini put video T-Roc kabriolet! Potrebno je nesto sasvim drugo – sport kupe u zatvorenoj i otvorenoj varijanti. Nesto se ne secam da je VW ikada u svom programu imao neki kupe, osim transformisanog Golfa zvanog Scirocco, koji je neslavno zavrsio. Za ugled: BMW i Mercedes prave svoje kabriolete iskljucivo na bazi kupea.

TheStig

Ja obožavam ovakve tipove. Izvlače predviđanja neka iz dupeta. Završiće kao što je Nissam završio sa Murano Cross kabrioletom haha

Matija

Na dobrom su putu! 🙂