1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Rimac Nevera već ima svoj svetski rekord (VIDEO)
Rimac Nevera već ima svoj svetski rekord (VIDEO)

Rimac Nevera već ima svoj svetski rekord (VIDEO)

157
0
Podelite sa prijateljima:

Godine razvoja su uložene od strane komšija za najbrži električni hiperautomobila na svetu. Rimac Automobili se etablirao kao najekskluzivniji mali proizvođač na svetu jer, osim Bugattija Chiron, danas nema rivala koji bi mogao da izazove ekskluzivni Rimac Nevera.

Uz svu prodatu proizvodnju i čekajući da otpočne proces isporuke 150 jedinica koje će se proizvoditi za kupce koji su isplatili nezanemarljivu cifru od dva miliona evra. Hrvati su već postavili rekord na testu četvrtine milje održan u Sjedinjenim Državama pre godinu i po dana. Ali, naravno, to im nije bilo dovoljno i potrebna im je titula koja potvrđuje da je hiperautomobil najbrži na svetu u oblasti električnih automobila.

I uspeli su, iako ovom prilikom uobičajena staza Nirburgring nije izabrana za ovu posebnu priliku, već druga nemačka staza, ona u Papenburgu. Test centar za proizvođače, koji ima različita delove staze, sa inženjerskim uslugama i široku upotrebu od strane nemačkih i britanskih proizvođača. Na ovoj lokaciji, koja ima dva dugačka pravca od po četiri kilometra, Rimac Nevera je u potpunosti iskoristio svoju konfiguraciju motora.

Tehničari kompanije su koristili serijsku jedinicu opremljenu gumama Michelin Pilot Sport Cup 2 R odobrenim za upotrebu na putu i ​​eliminisali elektronsko ograničenje najveće brzine Nevere koja za kupce iznosi više nego dovoljnih 352 km/h. Njegova četiri moćna elektromotora, koji proizvode maksimalnu snagu od 1.914 konjskih snaga, učinili su ostalo da ostvare novi svetski rekord u brzini, uz iskustvo test vozača Mira Zrnčevića.

Eksplozivna kombinacija je omogućila da se postigne maksimalna brzina koja se, samo na specijalnim događajima kompanije Rimac i u veoma kontrolisanim uslovima, postiže – 412 km/h. Energija sadržana u njegovim baterijama kapaciteta od 120 kWh omogućava autonomiju od 550 kilometara. Tu je i efekat katapulta nakon izlaska iz krivina.

Pogledajte i video…

AutoRepublika

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments