1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Kako će izgledati restilizovani BMW X6
Kako će izgledati restilizovani BMW X6
0

Kako će izgledati restilizovani BMW X6

446
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka kompanija nastavlja s testiranjem osveženih verzija popularnog dueta krosovera, kako onih s oznakom BMW X5, tako i onih koje poznajemo kao BMW X6. U ovoj priči je glavni junak ovaj poslednje navedeni, iako se očekuje da će oba SUV-a deliti ogromnu većinu pogonskih sklopova (izuzev najmanjeg koji ostaje rezervisan isključivo za konvencionalniji X5). Nedavno završen mesec je doneo više špijunskih fotografija maskiranog kupea na štiklama, pa su i render majstori redakcije Kolesa, iskoristili priliku da s nama ponovo podele svoj talenat.

X6 je na tržište dospeo 2007. godine kada je uslovio pojavu šoka među ljubiteljima automobila. Svet je ugledao na Salonu automobila u Frankfurtu kada je debitovao kao prototip, koncept zapravo, dok je naredne godine došao u serijskoj verziji s kodnom oznakom E71. Kao takav se često smatra rodonačelnikom klase premijum krosovera sa siluetom kupea.

Danas s traka već silaze primerci treće generacije popularnog modela i one nose indeks G06. Ovo pokolenje je debitovalo u leto 2019. godine, što će reći da je vozilo već tri godine u opticaju, pa je pravo vreme za razmatranje izgleda restilizovanog varijateta.

Testni uzorci restilizovane varijante su već uhvaćene u objektive paparaco novinara sa specijalizacijom u automobilskoj industriji, pa se već mogu doneti i izvesni zaključci u pogledu eksterijera. Odmah da kažemo da je i na špijunskim slikama prednji branik potpuno vidljiv, pa ni render ne bi trebalo da sadrži „grešku“ u tom delu. Potpuno je nov i kao takav će dobiti uske uspravne umetke koji se graniče s ivicama, kao što še dobiti i širi usisnik vazduha u donjoj sekciji.

Još je jedna izvesna i krupna razlika u odnosu na aktuelni X6. Dolazi u vidu značajno užih farova s fasetiranim oblikom dnevnih svetala izvedenih u LED tehnologiji. Prednji blatobrani, maska hladnjaka i poklopac motora deluju identično, odnosno neizmenjeno.

Što se tiče zadnjice, može se reći da promene nije moguće zapaziti. Može se pretpostaviti ipak da će signalne grupacije u toj zoni auomobila biti preoblikovane i po stilu približene onome što donosi novi BMW XM. Kod moćnijih verzija valja očekivati i dva para dvostrukih završetaka izduvnih cevi (verzija BMW M60i). Kako rekosmo, pogledajte paletu pogonskih sklopova koji su dostupni za BMW X7, i znajte da će se naći i pod haubom BMW-a X6.

Restilizacija će doneti novine i u putničku kabinu, pa će se tamo naći taze duet ekrana kao u svim novijim modelima bavarske marke, uz svež operativni sistem. Moguće je da ručica menjača uopšte izostane, kao što je nema ni u pomenutom X7.

Premijera bi se mogla dogoditi već naredne godine. U kom tačno trenutku, to verujemo da još uvek ni sam BMW nije odlučio, barem za sada.

AutoRepublika

(446)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments