1. Home
  2. Vesti
  3. Audi i Volvo se spremaju za sutrašnje premijere
Audi i Volvo se spremaju za sutrašnje premijere
1

Audi i Volvo se spremaju za sutrašnje premijere

481
1
Podelite sa prijateljima:

Audi je trenutno u završnoj fazi priprema za predstavljanje dva nova električna krosovera koji će ojačati ponudu game prstenaste marke s povišenim odstojanjem od tla. Svečanost je zakazana za 9. novembar. Pored toga što je sreda pred nama važan dan za Bavarce, možemo reći da trepere i nadležni u Volvou, jer istog dana očekujemo da vidimo i novi, veliki SUV pod njihovom zastavom.

Da krenemo od, bliže nam Germanije. Audi se, uostalom kao i cela grupacija VAG, okreće električnom pogonu. Nemački proizvođač i sada tu ima šta da ponudi, a baterijska gama uključuje stilom veoma uspele modele Q4 E-Tron, kao i posebno lepi E-Tron GT. Novitete koje ćemo videti sutra nose nazive koji uključuju odrednice Q8 E-Tron.

Tim zadužen za promociju novih proizvoda kroz marketinške aktivnosti Audija, medijima je dostavio seriju tizera dva nova krosovera, a iste je neretko i objavljivao na društvenim mrežama, odnosno stranicama istih koje uređeju. Siluete noviteta možete videti na gornjoj ilustraciji, a više pojedinosti možete saznati i ako krenete da pratite platforme bavarske marke. Mi ćemo vam samo reći da tizeri i video klipovi prikazuju neke delove i najavljuju mogućnosti dvojca s oznakama Q8 E-Tron.

Na samim fotografijama i video snimcima nećete naići na eksplicitni pomen novog imena, ali u opisima dve objave svakako ga možete zapaziti. Čak iako ne znamo previše pojedinosti u vezi novih elektropokretanih krosovera, postoje neke naznake u pogledu dizajna dueta modela. Naravno, u pitanju su blizanci, jedan SUV s tradicionalnom školjkom, dok će drugi ponuditi siluetu kupea. Audi takve četvorotočkaše indeksira kao verzije Sportback.

Onaj ko je više za švedski metal umesto nemačkog čelika, radovaće se najavljenom Volvou koji će poneti još jedno bezlično ime: EX90. U pitanju je naslednik čuvenog Volvoa XC90, i taj skandinavski adut donosi više interesantnih tehnoloških rešenja. Najpre treba reći da će EX90 biti prvi Volvo s mogućnošću dvostrane dopune strujom. Drugim rečima, hardver ovog Volvoa omogućava da se struja uskladištena u baterijama koristi i za napajanje drugih električnih aparata (uključujući i vozila Volvoa).

Dakle, ako se vozaču baterijskog Volvoa desi da ostane bez energije negde na putu, silno će se obradovati ukoliko opazi dobrodušnog vozača noviteta čiju ćemo premijeru sutra videti.

Kako bilo, budimo zajedno i sutra, propratićemo sva zbivanja.

AutoRepublika

(481)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dva strujaća? Dobrdo da znam, da sutra ne moram da otvaram vesti o njima …