1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Sharan napušta britansko tržište
Volkswagen Sharan napušta britansko tržište
1

Volkswagen Sharan napušta britansko tržište

307
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagenov MPV model peva labudovu pesmu. 

Nemačka marka je potvrdila da više neće nuditi model Sharan na britanskom tržištu, što je bilo i logično jer je blizanac iz Seata – Alhambra već izostao iz ponude u toj zemlji. Ovo je samo uvod jer je evidentno da će Volkswagen u narednom periodu povlačiti Sharan i iz Evrope jer se nalazi u odumirućem segmentu.

Volkswagen Sharan je svoju karijeru počeo još davne 1995. godine, ali nikada se nije mogao pohvaliti naročito velikim komercijalnim uspesima. Najbolje godine su bile upravo u poslednjoj deceniji 20. veka kada je na godišnjem planu umeo stići do preko 50.000 dostavljenih jedinica.

Novi milenijum očito nije bilo blagonaklon ka Sharanu jer od 2003. godine beleži pad prodaje sve do 2010. kada je stigla druga generacija ovog vozila. Već 2011. godine opet je isporučeno više od 46.000 primeraka na evropskom tlu, ali je i taj uspeh bio kratkotrajan. Otada pa nadalje Sharan iz godine u godinu beleži sve lošije rezultate.

Tako je 2019. godine stigao do 22.665 kupaca, dok je prethodne upisao svega 11.473 registracije. Po svemu sudeći, Volkswagen je već digao ruke od ovog modela, kao i od čitave MPV klase.

Mogući naslednik se naravno ni ne spominje, dok MPV segment u budućnosti predstavljati samo jedan model i to onaj električni iz ID porodice vozila.

AutoRepublika 

(307)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Žao mi je zbog eutanazije MPV segmenta.

A, ako smem jednu ličnu impresiju. Ova „tačkasta“ dnevna LED svetla, je nešto najružnije što je (za moj ukus) ikada izbacila VW grupacija.