1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Tek lansiran Peugeot 408 već na režimu popusta
Tek lansiran Peugeot 408 već na režimu popusta

Tek lansiran Peugeot 408 već na režimu popusta

5.06K
2
Podelite sa prijateljima:

Kada trener zameni igrača posle samo dvadesetak minuta igre, to obično znači da je pogrešio s kreacijom startne postave. Slična stvar je i u privredi. Iako je trenutno u fazi lansiranja, novi Peugeot 408 već menja početnu cenu, odnosno počinje da biva nuđen po osetno nižoj tarifi od one koja je inicijalno determinisana. Tako atraktivni automobil u domovini sada startuje s etiketom od 35.430 umesto provobitno odvaljenih 37.350 evra.

Novi Peugeot 408 svakako ostaje skup, čak i uz sniženu cenu, a o čemu smo detaljnije pisali pre par dana. Kada se „nakrca“ svakojakom ponuđenom opremom, kupcu može olakšati džep i za više od 51 hiljade evra, na koji način s cenom „pobeđuje“ i SUV 3008, kao i liftbek 508, kada su na analogni način upakovani.

Sad, da li najavljeni popust u kontekstu veoma agresivno promovisanog američkog praznika Noći veštica, ostaje na snazi duži period, ili će biti aktuelan samo u novembru dok traje promocija vezana za „crni petak“, tek ćemo da vidimo.

Prevedeno u procente, sada je uvodnu verziju moguće kupiti za 5,14% nižu cenu, dok je sniženje kod modifikacije opisane rečima Allure Pack, on na nivou od 5,06%. Za izdanje GT (koje uzgred budi rečeno i dalje pogoni 130 konjskih snaga moćni motor), cena je snižena za 4,9%. Alternativa s najviše prestiža u sebi, ona opisana kao First Edition, dobija skromnu redukciju cene od 1,48%.

Popust će važiti i za verzije 408-ice koje iz fabričkih krugova budu izlazile i s drugim motorima. Kretaće se negde oko nepune dve hiljade evra. Za primer možemo uzeti 180 konjskih snaga jaki hibrid upakovan u izvođenje Allure, a čija je cena snižena za 1.930 evra (iliti za 4,24%). Za hibrid od 225 konjskih snaga s poželjnim paketom opreme GT, diskont iznosi 2.080 evra, što je 4,04% niže no ranije.

O tome kakve su inicijalne cene određene za ovog lepotana, pročitajte ovde. Kako bilo i kako rekosmo, Peugeot 408 i dalje ostaje skup automobil, ali s ovim popustima je ukus blage gorčine u ustima nešto blaži…

AutoRepublika

(5059)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Popust je zapravo realna cena u datom trenutku.

moron

Politika fejk popusta nije ništa novo za pežo u načinu iskazivanja početne pregovaračke prodajne cene.