1. Home
  2. Vesti
  3. SUV sa „RS“ oznakom prioritet za Audi Sport u odnosu na snažniji R8
SUV sa „RS“ oznakom prioritet za Audi Sport u odnosu na snažniji R8
0

SUV sa „RS“ oznakom prioritet za Audi Sport u odnosu na snažniji R8

161
0
Podelite sa prijateljima:

Šef Audi Sport odeljenja i bivši čovek broj 1 Lamborghinija, Štefan Vinkelman, prilikom nedavnog intervjua, saopštio je buduće planove divizije iz Ingolštata.

On je naglasio da je aktuelni prioritet na RS SUV modelu, pre nego na „nabildovanijem“ R8. Po Vinkelmanu, to je mnogo razumniji potez, a ujedno bi se zaokružila RS porodica sa više karoserijskih varijanti. Mada R8 neće dobiti snažniju verziju, to ne znači da ova linija neće dobiti novog člana porodice u dogledno vreme.

Nakon R8 Spydera V10 Plus, očekuje se da Audi proširi R8 ponudu sa novom „ulaznom“ varijantom, pogonjenom manjim motorom. Reč je o 2,9-litarskom V6 biturbo agregatu, poznatom iz RS5 kupea, za čije potrebe isporučuje 450 konja. Vrlo je verovatno da će u R8 „konjica“ biti pojačana sa više „grla“.

Tokom istog intervjua, Vinkelman je obelodanio da Audi Sport neće forsirati napad na rekord Nirburgringa, jer trenutno postoje važnije stvari, a jedna od njih je elektrifikacija.

Što se SUV-a sa RS značkom tiče, to bi mogao da bude Q8, uz RS Q7.

 

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments