1. Home
  2. Prezentacije
  3. Debitovao novi mali krosover Honda WR-V
Debitovao novi mali krosover Honda WR-V
5

Debitovao novi mali krosover Honda WR-V

707
5
Podelite sa prijateljima:

Do ovog trenutka se pod imenom Honda WR-V skrivala kros verzija prethodne generacije hečbeka zvanog Jazz (Fit). Takav model s petoro vrata je debitovao još 2016. godine i tada je zamišljen da se dopadne kupcima koji žive na teritoriji zemalja u razvoju, pre svega misleći na delove Azije i Južne Amerike. Vozila s ovim oznakama se i dalje proizvode u Indiji i u Brazilu.

Ali, već je pripremljena druga generacija krosovera Honde WR-V, a za mesto svečanog predstavljanja je odabrana Indonezija. Logično, jer novajlija se tamo i sklapa.

Više nemamo posla s našminkanim hečbekom, Honda WR-V u novom naraštaju dobija sopstvenu karoseriju krosovera s proporcijama i stilom koji neguje veći model iz porodice, onaj koji se identifikuje sa HR-V. Međutim, u ovim konstrukcijskim zamislima je došlo do ozbiljne redukcije međuosovinskog rastojanja, pa je ono tako sniženo sa 2.550 na 2.485 milimetara.

Ovo napominjemo jer je interesantno, posebno stoga što je sam automobil pomalo porastao, gledajući spoljne mere. Tako je novitet dug 4.060 mm (plus 60 mm), širok je 1.780 mm (plus 40 mm), dok je i visina jača za 8 milimetara: 1.608 mm.

Utemeljen je staroj Jazzovoj platformi s polukrutom osovinom nazad i s doboš kočnicama u tom delu automobila, ali se zato može pohvaliti odličnim klirensom od 220 milimetara. Bazična Honda WR-V leži na točkovima koji uključuju naplatke prečnika 16 cola, a ima i osvetljenje na koje i dan-danas Mercedes računa, to jest nudi halogene farove.

Ipak, opet kao i savremeni švapski brend, i Honda u nekim varijantama nudi LED farove, konkretno u izvođenju RS, gde se dobijaju i 17-inčne felne, više dopadljivu rešetku hladnjaka, kao i detalje u crvenoj boji koji stižu na elementima završne izrade.

Ali, sva oprema je stara. Honda WR-V drugog naraštaja je debitovala s atmosferskim benzincem zapremine litar i po. Taj agregat odbacuje 121 konjsku snaga i uparen je s transmisijom tipa CVT. Na pojedinim tržištima će biti dostupan s petobrzinskim ručnim menjačem, ali nigde neće posedovati druge pogonske točkove, sem naravno predenjih. Nije verovatna ni ugradnja dizel motora u nekoj životnoj fazi vozila, iako ga je imao model prethodne generacije.

Honda WR-V se može pohvaliti s enterijerom u koji staje do pet osoba, dok je zapremina prtljažnika na nivou od 380 litara. Već od bazične opreme je u vozilo ugrađeno četiri vazdušna jastuka, uređaj za klimatizaciju, multimedijalni sistem koji se prati preko ekrana dijagonale sedam inča. Nije zaboravljena ni kamera za ispomoć u vožnji unazad.

Bezbedonosni opcionali uključuju i vazdušne zavese, dok kupac može dobiti i enterijer presvučen kožom, daljinsko pokretanje agregata, kao i koktel vozačke asistencije objedinjen pod imenom Honda Safety Sense. Uključuje adaptivni tempomat, sistem autonomnog kočenja u kritičnim situacijama i pomoć u održavanju pravca unutar saobraćajne trake.

Novi krosover se već može poručiti u Indoneziji, i tamo s cenom kreće od 17,4 hiljada američkih dolara. U nekom kasnije trenutku će ovaj model biti moguće kupiti i u ostalim zemljama Azije, ali za tržište Indije, Japanci pripremaju drugi model umesto ovde predstavljenog WR-V-a- Taj će biti pozicioniran kao 4,3 metara dugi krosover i debitovaće naredne godine. Glavni rivali će mu biti modeli Hyundai Creta i Suzuki Grand Vitara.

AutoRepublika

(707)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Sviđa mi se ovaj auto, a svidio bi mi se i za ove pare, naravno da se u jevropu ne šalju lijepa i korisna auta (primjera koliko hoćeš od Honde do Brazilskih Fiata).

Prije neki dan sam prvi put vidio H-RV prošle generacije (eto koliko se Honda prodaje, čak sam za to vrijeme vidio 7 Alfi 🤣😂 ), prednji kraj idealan ali zadnji „preuzet od Ssangyong Kyron 😂. Ali ovj mališa izgleda klasično pro terensko vozilo, ništa spektakularno ali oku dopadljivo…

TheStig

Uh, ovo su mi najgore vrste vozila. Ko je ovo dizajnirao streljao bi ga zajedno sa onim što je dizajnirao još odvratniji VW T-Cross. Vozila koja izazivaju epilepsiju.

moron

Uh, kada vidim ovu kvaku zadnjih vrata …

Matija

Simpatican i upotrebljiv auto! Kratak – sirok – visok, ova formula garantuje puno mesta na maloj povrsini asfalta. Honda bi trebalo da ga uvozi u Evropu. Ovde bi bio veliki konkurent VW Polo i T-Crossu. Cena od 17,4 hiljade dolara nije bas konkurentna, dok on dodje u Evropu skocice na preko 20 hiljada. A onda ce Honda da se cudi nezadovoljavajucoj prodaji.

Sirće

Ju, kakav dizajn.. Honda Civic MK I i II..