1. Home
  2. Prezentacije
  3. Osvežena izdužena verzija Mazde CX-5 za oko 20 hiljada evra!
Osvežena izdužena verzija Mazde CX-5 za oko 20 hiljada evra!
12

Osvežena izdužena verzija Mazde CX-5 za oko 20 hiljada evra!

6.00K
12
Podelite sa prijateljima:

Krosover Mazda CX-8 se na proizvodnim trakama nalazi od 2017. godine i predstavlja varijetet nama poznatog modela proizvođača iz Hirošime, onog s nalepnicom CX-5. U pitanju je produžena verzija lepotana iz Japana. Kod ovog modela je međuosovinski razmak superiorniji za 230 milimetara (sve do 2.930 mm), dok je ukupna dužina CX-8-ice veća za 350 mm (do 4.900 mm). Sve to je omogućilo konstruktoru da postavi i treći red sedišta.

Početna zamisao uprave Mazde je predviđala ponudu krosovera zvanog CX-8 na matičnom tržištu, pre svega jer tamo u katalogu nema velikog modela s oznakom CX-9, ali se posle toga krenulo s prodajom i u Kini, Australiji i jugoistočnoj Aziji. Modernizovan krosover je debitovao u Japanu.

Iznenađenja nije bilo. Restilizacija je izvedena u duhu istog scenarija koji je važio i kod ažuriranog donorskog modela CX-5, a što se zbilo pre oko godinu dana. Krosover je dobio nove prednje svetlosne grupacije s imitacijom dve ovalne sekcije, a taze su i zadnje signalne grupe, kao i branici. S prednjice su nestali crni dodatni umetci, pa je sada taj deo vozila vizuelno čistiji.

Rešetkasta maska hladnjaka, koja je ranije bila rezervisana samo za top verzije, sada „čuči“ na svim izdanjima krosovera, dok su adaptivni farovi sada postali tehnološki moderniji, više savršeni.

Proširena je i ponuda različitih paketa opreme. Nova verzija je ponela naziv Grand Journey i osmišljena je tako da voda pođe na usta onima koji vole da putuju. Prepoznatljiva je po detaljima u srebrnoj boji. Crni sjajni finiš je primetan na verzijiSports Appearance, dok je mat utisak rezervisan za Black Tone Edition.

Krosover upakovan da obezbedi najviši nivo prestiža nosi naziv Exclusive Mode i donosi sedišta presvučena kožom tipa Nappa, zasebne elektropokretan fotelje u drugom redu sedišta, konzolu između njih. Sada poseduju i spoljne dekorativne elemente u nijansi koja je sinhronizovana s ostatkom karoserije.

Putnička kabina nije bila subjekt značajnih promena. Ali, prednja sedišta su ipak drugačija i poseduju novu ispunu i optimizovan profil. Revidiran je i set materijala namenjenih završnoj obradi.

Širokougaoni ekran dijagonale od 10,25 inča je oplemenjen bežičnom funkcijom Apple CarPlay. Ali je zato šasija unapređena, pa su tako instalirane nove opruge i amortizeri, dok je čvrstina podokvira postala više impresivna no u varijanti pre zatezanja bora.

Kod motora nema ničeg novog. Mazda CX-8 u otadžbini se može dobiti s benzinskim motorom (očito atmosferskim) od 2,5 litra zapremine. Takva nudi 190 konjskih snaga, dok je onda kada je pojačana turbo punjačem, za 40 „grla“ snažnija. Tu je i turbodizel s dvesta konja iz 2,2 litra.

Motori svih verzija sarađuju sa šestobrzinskim automatikom i on sada poseduje optimizovane postavke. Pogon može biti na prednjoj ili na obe osovina, ali verzije Grand Journey dolaze samo s pogonskom formulom 4×4. Dodatno, nude i režim vožnje Off-Road. Kako mu i ime kaže, trebalo bi da olakša kretanje po „ne dao ti Bog“ terenima.

Prodaja istegljene CX-5-ice u Japanu započinje u znaku Jarca, odnosno na samom kraju ove godine. Cena – za nevericu! Startuje od 20,4 hiljada američkih dolara, dok model CX-5 započinje prodajno koketiranje s kupcima od tačke na kojoj piše: 18,8 hiljada dolara. Za top verziju s najmoćnijim dizel motorom, prodavci će vam tražiti 34,4 hiljada dolara.

Naravno, ako ste u Japanu…

AutoRepublika

(6003)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Aca

Ja ne znam da li nama neko ovde vredja inteligenciju ili šta već.CX5 bazni model u Japanu kao visoko razvijenom tržištu košta oko 19 000 dolara i koji je recimo bolji auto od Gnjolfa koga nama Nemci prodaju kao mu… za bubrege po ceni od oko 20 000 .Mercedes prodaje svoju nazovi premijum B klasu sa početnom cenom od 40 000 evra .Znači dva CX5 za jednu Mercedes B klasu 😂😂😂

Iznogud Časni

Kladu!

BB

„Prodaja istegljene CX-5-ice u Japanu započinje u znaku Jarca,“ dok u Jevropi započinje u znaku deri kupc kao jarca…

Očigledno da je Jevropa predviđa da se ugasi…

Bungi

Pravac Japan!

moron

Ponovo gledah domaći (ali i SLO ) sajt mazde za CX-5 i ništa mi jasno nije. Ako ja dobro razumem, u katalogu ima tačno 10 nivoa opreme za CX-5. Onako kako su ih oni posložili, paket NEWGROUND je osmi po redu ( ako brojimo od baznjaka ) i on nema „Adaptivni radarski tempomat (MRCC)“. A imaju ga šesti, sedmi, deveti i deseti paket opreme. Sličnu filozofiju paketiranja ( da recimo „peti“ ili „šesti“ paket po nečem može biti lošiji i siromašniji od „trećeg“ ) ima i npr. Ford. Ali mi je svakako razočaranje takav pristup mazde, da im paket NEWGROUND… Pročitaj više »

J4ZZ3R

Kod nas je trenutno 34k

Matija

EU je najskuplje trziste na svetu gde se cene slobodno formiraju. Ovaj trend mogli bi da zaustave uvoznici iz SAD i Kine, medjutim od toga nema nista jer je i njima slatko da ovde zagrabe sto vise! U pokusaju da se sa cenama takmice sa „domorocima“ – Mercedes, BMW , Porse, Audi, itd. – obicno gube bitku i vec posle prvog pokusaja povlace se sa EU trzista. Preporucena strategija: manje halapljivosti i vise istrajnosti!

Matija

Uz to jos: „uciti, uciti i samo uciti!“

Iznogud Časni

Kod nas je dupla cijena, mora i trgovac nesto da zaradi, sitnica, sta je to?

Lazar

pa nije da baš trgovci sve uzmu ….prevoznici uzmu pomalo a država ponajviše , 10% carine pa na to 20% poreza, barem kod nas u SRB je tako

Izmenjeno 1 godina pre od strane Lazar
Nemanja

Nažalost moram da prodam moj par godina star cx5 i napustim Mazdu iako sam super zadovoljan, samo zato što mi treba 7 sedišta, a oni to nemaju u ponudi u Evropi. Usput, to što je kod njih 20k nama ništa ne znači. nama je merodavno što je skuplji 2k od cx5, mada i to je po meni super povoljno

BB

Nije to nažalost, to je srećom da ti treba 7 sjedišta 😉😀