1. Home
  2. Vesti
  3. Objavljene (paprene) preliminarne cene vozila ruske marke Evolute
Objavljene (paprene) preliminarne cene vozila ruske marke Evolute
2

Objavljene (paprene) preliminarne cene vozila ruske marke Evolute

1.26K
2
Podelite sa prijateljima:

Fabrika Motorinvest izgrađena u ruskom gradu Lipecku još uvek nije organizovala „punomasnu“ premijeru električnih automobila koji će se u toj zemlji prodavati pod markom Evolute, ali prvi odabrani distributeri se već pripremaju za početak prodaje i objavili su informacije o samim modelima koji će se inicijalno naći u izlozima. Na sajtu Avilona su se već pojavile i cene, mada se one ne mogu smatrati definitivnim.

Tri su modela već dostupna za poručivanje i o njima pisasmo pre nekoliko dana. Sedan Evolute i-Pro bi trebalo prvi da dođe do trgovaca, što je najavljeno za kraj septembra. Isti taj Avilon iščekuje isporuku kontingenta od 180 vozila, i sva ona će biti bele karoserije, iako bi glavni kupci trebalo da budu taksi udruženja kao i organizacije koje nude deljenu vožnju.

Limuzina duga 4.680 milimetara je inače samo varijacija na temu sedana iz Kine, onog koji je nazvan Dongfeng Aeolus E70, a koji je opet (ironije li!) utemeljen na trozapreminskom modelu iz Japana koji je lansiran 2005. godine i koji se zove Nissan Sylphy. Kupci u Rusiji će biti oduševljeni impresivnom zapreminom prtljažnika „novajlije“ od pre sedamnaest godina, jer ona iznosi 502 litra.

Evolute i-Pro nudi prednji pogon a točkove će u rotaciju tereti 163 konjske snage moćan električni agregat. Trakciona baterija nudi 53 kWh kapaciteta, što prevedeno u ciklus NEDC garantuje nekih 420 kilometara vožnje s jednom dopunom pakovanja. U stvarnosti, to je nešto oko tri stotine kilometara.

Najviša brzina iznosi 150 km/h, dok ubrzanje do “stotke” traje 9,5 sekundi. Jedina oprema uključuje četiri vazdušna jastuka, sistem za stabilizaciju vozila, klima uređaj, enterijer obložen kožom (sedišta zapravo), jednostavan muzički sistem, grejanje tipa Webasto, zadnje parking senzore i elektropokretane prozore. Najvažnije, cena: 47.900 evra (2,9 miliona ruskih rubalja).

Drugi model u nizu je iz SUV segmenta: Evolute i-Joy. On je modifikacija kineskog krosovera po imenu Dongfeng Fengon E3, i dobra stvar je to što ovaj model vuče koren iz nedavne 2019. godine. Model s petoro vrata je dug 4.385 milimetara, što ga po ovom osnovu stavlja uz rame modelu Nissan Qashqai. Nudi samo prednji pogon.

Deklarisan klirens je na nivou od 180 milimetara, dok je zapremina prtljažnika u intervalu od 535 do 1.225 litara. Prva tranša pretpostavlja otpremu 91 jedinice, a u ponudi će se u početku naći četiri boje karoserije.

Električni krosover proizvodi 176 konjskih snaga i 225 Nm obrtnog momenta. Trakciona baterija ima kapacitet od 53 kWh (baš kao i sedan), dok je najavljena autonomija od 405 kilometara. Maksimalna brzina je 160 km/h, a ubrzanje do “stotke” traje 8,9 sekundi. Opcija praktično nema – jedna je, ali prilično bogata.

Tu su vazdušne zavese (među šest vazdušnih jastuka), grejana sedišta pilota i kopilota, panoramski krovni otvor, muzički uređaj, prednji parking senzori kao i oni za svetlo i kišu, sistem nadzora putem kamera u punom krugu oko vozila, ulazak u vozilo bez ključa, tempomat i video rekorder koji je dodat u odnosu na ono što nudi prvopomenuti sedan. Evo konačno i (ogromne) cene 55.9 hiljada evra (3,49 miliona ruskih rubalja).

Treći model se zove Evolute i-Van i već iz naziva je jasno da se priča o električnom minivana. On će koštati isto, i plod je razvoja Dongfenga, ali sama platforma i karoserija vuku poreklo od modela koji je japanski Mitsubishi nazvao Space Gear, a koji vezan za devedesete godine prošlog veka.

Minivan je dug 5.135 mm i nudi mogućnost smeštaja do sedam osoba. Enterijer i šasija su preuzeti iz druge generacije modela Mitsubishi Pajero. To podrazumeva torzionu šipku i osovinu s oprugama nazad. Električni automobil meri 2.020 kilograma uz klirens od 170 milimetara.

Električni motor odbacuje 122 konjske snage i 300 Nm obrtnog momenta. Moć ide ka zadnjim točkovima, a parametri koji indikuju voznu dinamiku su grozni: najviša brzina iznosi 100 km/h, i ona se postiže 18 sekundi nakon polaska. Da potsetimo da je Moskviču od pre 35 godina s motorom od 72 konjske snage (zapremine 1.480 „kubika“) trebalo 20 sekundi da dotrči do „stotke“.

Baterijski kapacitet nije obnarodovan ali je rečeno da autonomija iznosi 400 kilometara. Oprema uključuje dva vazdušna jastuka, sistem za kontrolu stabilnosti, klima uređaj, parking senzore kao i one za uključivanje svetala, LED farove i tkaninom presvučena sedišta. Tu je i jeftini audio sistem. Samo će 15 kombija biti isporučeni u početku i to u dve boje karserije.

Distributeri očekuju modele i-Joy i i-Van do kraja jeseni.

AutoRepublika

(1262)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Sve strujaši ???
Rusija, znači, ima baš gustu mrežu punjača za EV ?

YugoFlorida

Živo me interesuje kome će ovo da se isplati da kupi.