1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz GLA najviše razočarao
Mercedes-Benz GLA najviše razočarao
0

Mercedes-Benz GLA najviše razočarao

1.06K
0
Podelite sa prijateljima:

Po studiji Consumer Reportsa, Mercedes-Benz GLA je automobil koji je najviše razočarao u Americi.

Najbolji automobil je nov automobil, reče jednom Henri Ford, ali sasvim je jasno da nisu svi automobili isti. Ukoliko kupac pronađe odgovarajuće vozilo, uživaće u njemu godinama, u suprotnom, baš i ne.

Kako uopšte izmeriti zadovoljsvo kupaca? Consumer Reports organizuje Godišnju anketu zadovoljstva kupaca, koja pruža prilično dobru sliku o automobilima koji se kupcima nisu svideli. Upitanici daju odgovore u šest kategorija – iskustvo u vožnji, komfor, vrednost, stajling, audio i klima uređaj. Finalni rezultat predstavlja takozvani skor zadovoljstva kupca, koji pokazuje da li je automobil zadovoljio očekivanja.

Evo i ovogodišnjih rezultata. Možda malo iznenađenje a možda i ne, automobil kojim su kupci u SAD najmanje zadovoljni je Mercedes-Benz GLA. Kompaktni krosover je kritikovan zbog lošeg automatskog menjača, bučne kabine i „tvrde“ vožnje. Loša preglednost i relativno visoka ulazna cena takođe nisu pripomogle ukupnom skoru.

Sledeća na listi je Nissan Sentra, opisana kao još jedno neupadljivo vozilo u segmentu, bez pružanja bilo kakve radosti u vožnji, sporih ubrzanja i nekomforne vozačke pozicije. Acura ILX je treća, zbog slabog četvorocilindarskog motora, zbunjujućeg info-zabavnog sistema i „tvrdog“ i „nemirnog“ trima ogibljenja.

Deset „razočaravajućih“ zaokružuju Chevrolet Trax, Nissan Versa Sedan, Dodge Journey, Infiniti QX60, Ford Transit Connect, Fiat 500 i Dodge Grand Caravan.

Možda najveće iznenađenje na listi predstavlja QX60, jer je reč o prostranom i komfornom automobilu, sa odgovarajućim 3,5-litarskim V6.

 

(1060)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments