1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot menja logo sledeće godine
Peugeot menja logo sledeće godine
6

Peugeot menja logo sledeće godine

7.50K
6
Podelite sa prijateljima:

Francuski proizvođač automobila će najverovatnije promeniti izgled svog amblema, koji će biti predstavljen javnosti uporedo s premijerom kompakta 308, zakazanom za 2021. godinu.

Novi simbol galske subpremijum marke nastaviće da bude lav, ali će se umesto sadašnjeg celog tela kralja životinja, u budućnosti na čelu i zadnjici svakog Peugeota koji napusti fabrički kompleks, nalaziti iscrtana samo njegova glava, prenosi osnovane spekulacije lokalni specijalizovani medij L’argus.

Bedž koji krasi vozila iz današnje game Peugeota, aktuelan je još od 1840. godine, kada je uveden u upotrebu. Kao takav, simbolizuje tri osnovna kvaliteta koje bi trebalo da poseduje svaki četvortočkaš koji pripada brendu. To su fleksibilnost sečiva, tvrdoća zuba i brzina poput munje.

Da glava lava bude sam fokus dizajna amblema Peugeota, nije baš neka novina. Naime, tokom šezdesetih godina prošlog veka, već smo imali sličnu situaciju, a tada je simbol koji je krasio svaki primerak francuske marke koji napusti fabriku bio zlatne boje.

Na Salonu automobila u Ženevi tokom 2018., Peugeot je čini se već započeo temeljnu kampanju prihvatanja novog grafičkog rešenja, tako što je na štandu izložio glavu lava, 12 metara dugu i 5 metara visoku. Izgled simbola je potpisao Design Lab. Nakon toga je sličan rad izložen i na Salonu automobila u Parizu, a potom i na seriji specijalno organizovanih događaja koje je osmislio Peugeot.

Još je jedan indikator verovatnog prelaska na moderniju viziju amblema. Radi se konceptnom automobilu koji je, slobodno možemo naglasiti, pokupio globalne ovacije publike na pomenutoj automobilskoj smotri u Parizu 2018. godine. Svetlost dana je tada ugledao e-Legend koji je obeležen u stilu Peugeotovih vozila iz šezdesetih godina prošlog veka.

Pomenuti list L’argus licitira s premijerom novog znaka Peugeota u smislu jednovremene prezentacije hedžbeka iz C segmenta s novim vizuelnim identitetom marke. Poznato je da će 308-ica pred globalni auditorijum na proleće sledeće godine, a da li će na rešetki hladnjaka poneti zlatnu lavlju glavu, ili pak stari simbol u srebrnoj boji, ostaje da se vidi.

Proizvođač iz Francuske nije želeo da se upušta u komentarisanje medijskih navoda.

AutoRepublika

(7499)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Pisat će Fiat 🙂

Bungi

Novi znak super izgleda ali oblik i boja(žuta na crnoj podlozi) previše podsjeća na Lamborđini, što nije zahvalno jer kupac vaš robni znak zbog sličnosti miješa sa drugim proizvođačem. Stari znak(hromirani lav u punoj veličini) bio je originalan i nije ličio na znak nijednog drugog proizvođača. Čak je i Bising-ov lav u punoj veličini koji se nalazi na čuvenim MAN kamionima totalno drugačiji.

igi

Lamborgini 😉

moron

Postojeći logo je meni skroz ok.

J4ZZER

Pezo je 2. najstarija fabrika na svetu i znam da je logo usavrsavan od pocetaka vise puta, ali meni je trenutni skoro savrsen, prepoznatljiv, lep, moćan… A ovo mi je promena radi promene

Неша

И Фиат је два пута мењао лого. На крају вратили стари.